Το θέμα της ακρίβειας που βρίσκεται στο προσκήνιο απειλώντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αφού ήδη φθάνουν φουσκωμένοι λογαριασμοί υπηρεσιών και στο ταμείο του σούπερ μάρκετ το περιεχόμενο στο πορτοφόλι συρρικνώνεται, ήταν από τα πρώτα θέματα που κλήθηκε να σχολιάσει στο περίπτερο – στούντιο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα Αύγουστο με Αύγουστο διαμορφώνεται στο 1,4%. Δεν είναι μεγάλος. Είμαστε τέταρτοι στην Ευρώπη. Είναι ένα λογικό πληθωριστικό ρεύμα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θεωρώντας μάλλον υπερβολικές τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί, με την Αντιπολίτευση να προχωρά σε σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις.

«Η φασαρία που γίνεται καθημερινά δεν είναι ρεαλιστική. Μπορεί να είναι σε τρεις μήνες» πρόσθεσε με νόημα ο υπουργός, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι σαφώς η ανησυχία είναι υπαρκτή βλέποντας τις διεθνείς ανατιμήσεις, αλλά και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα που θα μετριάσουν τις επιπτώσεις από το κύμα της ακρίβειας.

Θα ληφθούν μέτρα

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος το απόγευμα στην ομιλία του, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη στιγμή που οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιφαλάσσει θετικές εκπλήξεις.

«Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες» είναι αυτό που τονίζεται λίγες ώρες πριν την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όπως αποκάλυψε ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.


Πηγή: O.T