Project «Δημόσιες Εικαστικές Προβολές | Public Art Projections» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Η πρώτη εφαρμογή του νέου προγράμματος με τίτλο «Δημόσιες Εικαστικές Προβολές | Public Art Projections» γίνεται με την προβολή του έργου της Μαρίας Σιδέρη «Rhizhotomikon», μέρος του συλλογικού έργου «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα»
Το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης προσκαλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης σε έναν νέο κύκλο παρεμβάσεων στον δημόσιο χώρο, φιλοξενώντας έργα βίντεο στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου του, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
«Δημόσιες Εικαστικές Προβολές | Public Art Projections»
Η πρώτη εφαρμογή του νέου προγράμματος με τίτλο «Δημόσιες Εικαστικές Προβολές | Public Art Projections» γίνεται με την προβολή του έργου της Μαρίας Σιδέρη «Rhizhotomikon», μέρος του συλλογικού έργου «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα», σε οργάνωση-παραγωγή της RUNONART και σκηνοθεσία της Έφης Σπύρου, το διάστημα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021*, ώρες 20:30-23:00 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO).
Την επιμέλεια του νέου προγράμματος έχει η Συραγώ Τσιάρα, αν. διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Στη σχεδόν επτάλεπτη βίντεο-περφόρμανς της, η Μαρία Σιδέρη διερευνά τα όρια ευεργετικότητας και τοξικότητας, με γνώμονα τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Το έργο αποτελεί ταυτόχρονα μέρος της έκθεσης «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα», που παρουσιάζεται έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με τη φιλοξενία και προβολή των βίντεο- περφόρμανς πέντε στο σύνολο γυναικών: της Τζένης Αργυρίου, της Μαριάννας Καβαλλιεράτου, της Βιργινίας Μαστρογιαννάκη, της Μαρία Σιδέρη και της Ελίζας Σόρογκα.
«Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα»
Στο project «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» o όρος «ταυτότητα» χρησιμοποιείται αυτονόητα σήμερα προκειμένου να περιγράψει χαρακτηριστικά, επιλογές και δραστηριότητες, οι οποίες μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας, άλλοτε ενώνοντας κι άλλοτε διαχωρίζοντάς τον από τους άλλους. Ταυτόχρονα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ζούμε στην εποχή των ταυτοτήτων, με την αποδοχή του ότι δεν υπάρχει ένας μοναδικός εαυτός και ότι η ταυτότητα δεν αφορά κάτι ενικό, αδιαπέραστο και σταθερό, αλλά κάτι πολύσημο, πολυφωνικό και ρέον, να διανοίγει ένα ευρύ πεδίο συζητήσεων, αναθεωρήσεων και καινούργιων αφηγήσεων. Οι περφόρμανς των πέντε γυναικών πραγματοποιήθηκαν και κινηματογραφήθηκαν από την ομάδα της RUNONART στο Πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Οκτώβριο του 2020, και πλαισιώθηκαν από συνεντεύξεις των καλλιτέχνιδων.
Η RUNONART είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως σκοπό να υποστηρίζει την παραγωγή του σύγχρονου ελληνοκυπριακού καλλιτεχνικού έργου, να προάγει τις διεπιστημονικές και διασυνοριακές συνεργασίες και να προωθεί με καινοτόμους τρόπους το ελληνοκυπριακό καλλιτεχνικό έργο σε νέα ακροατήρια παγκοσμίως, προσκαλώντας τους καλλιτέχνες και θεατές να συμμετέχουν ενεργά στην συνδιαμόρφωση ενός διαφορετικού δημιουργικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.
Το πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» πραγματοποιήθηκε από τη RUNONART ΑΜΚΕ, σε συνδιοργάνωση με το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη