Στην Νέα Υόρκη η θρυλική έκθεση «Christian Dior: Designer of Dreams»
Η έκθεση «Christian Dior: Designer of Dreams» μετά το ρεκόρ επισκεπτών στο Παρίσι και το Λονδίνο, μεταφέρεται στο Μουσείο του Μπρούκλιν, με περισσότερα από 300 φορέματα υψηλής ραπτικής, καθώς και φωτογραφίες, βίντεο και σχέδια.
Η επιτυχημένη έκθεση για τον Christian Dior που ανιχνεύει την ιστορία του θρυλικού γαλλικού οίκου μόδας εγκαινιάζεται στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα με μια αμερικανική πινελιά.
Η έκθεση «Christian Dior: Designer of Dreams» μετά το ρεκόρ επισκεπτών στο Παρίσι και το Λονδίνο, μεταφέρεται στο Μουσείο του Μπρούκλιν, με περισσότερα από 300 φορέματα υψηλής ραπτικής, καθώς και φωτογραφίες, βίντεο και σχέδια.
Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου, παρουσιάζει την 75χρονη ιστορία του Dior, ξεκινώντας με την εντυπωσιακή επιτυχία του Γάλλου μόδιστρου στο Παρίσι το 1947 με την πρώτη του συλλογή Corolle, σύμφωνα με το AFP.
Μετονομάστηκε γρήγορα σε «New Look» από το αμερικανικό περιοδικό Harper’s Bazaar και έφερε επανάσταση στη μόδα της εποχής με αναμόρφωση της σιλουέτας, με εφαρμοστή μέση και φούστα σε στρογγυλή γραμμή.
Μετά την επιτυχία, ο Dior άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Νέα Υόρκη το επόμενο έτος, το 1948.
Η έκθεση προβάλλει πώς ο Christian Dior ήταν πρωτοπόρος στην παγκοσμιοποίηση της μόδας, δήλωσε η επιμελήτρια, Φλόρενς Μίλερ στο AFP.
«Ήταν ο πρώτος που επέκτεινε το brand του παγκοσμίως, άνοιξε υποκαταστήματα σε όλο τον κόσμο, πρώτα στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια στη Νότια Αμερική, στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη, στη Βόρεια Αφρική επίσης, ακόμη και στην Ιαπωνία» πρόσθεσε.
Η έκθεση «Designer of Dreams» γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις πρωτεύουσες της Γαλλίας και της Βρετανίας το 2017 και το 2019 αντίστοιχα.
Η έκθεση στη Νέας Υόρκη, που συμπίπτει με την Εβδομάδα Μόδας της πόλης, περιλαμβάνει φορέματα που δεν παρουσιάστηκαν στις προηγούμενες εκθέσεις, δήλωσε η Μίλερ.
«Στο κατάστημά του στην 5η Λεωφόρο, είχε ατελιέ, σαλόνι, που ήταν κάπως παρόμοια με αυτά του Παρισιού. Αλλά εδώ, δεν έκανε υψηλή ραπτική, έκανε πολυτελή έτοιμα ενδύματα» ανέφερε.
«Οι συλλογές παρουσιάζονταν στον Τύπο και στους αγοραστές και στη συνέχεια πωλούνταν σε πολυκαταστήματα ή πολυτελείς μπουτίκ. Είναι λοιπόν ένα ελαφρώς διαφορετικό όραμα για το στυλ του, προσαρμοσμένο στους Αμερικανούς πελάτες» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Μεταξύ των κυριότερων εκθεμάτων είναι μια μικρή και λεπτή πορσελάνινη κούκλα που φορά ένα μαύρο φόρεμα, το οποίο σχεδίασε ο ίδιος ο Dior και αποκτήθηκε από το Μουσείο το 1949. Περιλαμβάνονται επίσης φορέματα που φόρεσαν οι Γκρέις Κέλι και Τζένιφερ Λόρενς.
«Ο Christian Dior είχε αυτή την επιθυμία να κάνει τις γυναίκες όμορφες για να είναι ευτυχισμένες. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα καθολικό μήνυμα και αυτός είναι ο λόγος που αυτό το όνομα έχει γίνει συνώνυμο της κομψότητας, της πολυτέλειας, της ομορφιάς και της μόδας σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η Μίλερ.
- Κοινωφελής εργασία: Θετικό πρόσημο από την εφαρμογή της – Οι φορείς που έχουν ενταχθεί
- ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν μετέτρεψε 37 καταδίκες σε θάνατο σε ισόβια κάθειρξη
- Πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση στις Δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης-αποχέτευσης
- Γάζα: Νήπια έκαναν τα εμβόλια της πολιομυελίτιδας αλλά λίγο αργότερα μία ισραηλινή βόμβα τους έκοψε τα πόδια
- Βίβλος: Ρεκόρ για την αρχαιότερη πλάκα με τις Δέκα Εντολές με 5 εκατ. δολ.
- Θεσσαλία: Στήριξη των πληγέντων από την ευλογιά κτηνοτρόφων της Μαγνησίας