Σχετική σταθεροποίηση παρουσιάζει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, καθώς σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.442 νέες μολύνσεις. Την ίδια στιγμή ακόμα 37 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ 364 είναι διασωληνωμένοι.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με σχετικά χαμηλό αριθμό μολύνσεων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 543 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 317 .

Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με τα κρούσματα ωστόσο να πέφτουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο «δίνει» 57 κρούσματα, τα Χανιά 28 και το Ρέθυμνο 16.

Ακόμα, 107 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 67 η Αχαΐα, 77 η Ημαθία, 66 η Πιερία, 68 η Ρόδος, 50 η Καβάλα, 74 η Πέλλα, 49 η Ξάνθη, 41 η Κορινθία και 25 η Δράμα.

Τέλος, 47 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.