Ρωσία – Επίθεση του Λαβρόφ στον Μπορέλ – «Θα επικοινωνούμε με όποιο κράτος της ΕΕ είναι έτοιμο γι’ αυτό»
Η Ρωσία θα επικοινωνεί με όποιο κράτος της ΕΕ θέλει να έχει διμερή σχέση τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.
- Οι αναρτήσεις της Ειρήνης μετά το θάνατο κάθε παιδιού στην Αμαλιάδα
- «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»: Ο πλανόδιος μουσικός που αγκάλιασε ο Σταύρος Ξαρχάκος αποτίει φόρο τιμής στον συνθέτη
- Συναγερμός για τα κρούσματα σαλμονέλας από ντοματίνια σε 16 χώρες της Ευρώπης
- Ένα κουταβάκι με σπασμένο ποδαράκι μάς χρειάζεται – Βοηθάμε τους εθελοντές που «αιμορραγούν» οικονομικά
Σκληρή απάντηση στον Ζοζέπ Μπορέλ έδωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών στη Ρωσία. Ο Ρώσος υπουργός απάντησε στη χθεσινή δήλωση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «πρέπει να μιλήσουμε με τη Ρωσία με μια φωνή, η Ρωσία δεν θέλει να μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θέλει να συνομιλήσει με μεμονωμένα κράτη μέλη, γεγονός που για εμάς σημαίνει πως είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε πως όλα τα κράτη μέλη θα απαιτούν από τη Ρωσία να συνομιλεί μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αχιλλέα Πατσούκα για την ΕΡΤ, ο Λαβρόφ είπε ότι: «Η Ρωσία δεν θα περιμένει μέχρι να αλλάξουν τα γούστα τους οι Βρυξέλλες, αλλά θα επικοινωνεί με μεμονωμένες χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες για αυτό».
«Κατέστρεψαν τις σχέσεις»
Σε συνέχεια της κριτικής του προς τη θέση του Ζοζέπ Μπορέλ, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, τόνισε πως: «Αυτή είναι μια απολύτως καταπληκτική λογική. Δεν ήμασταν εμείς, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέστρεψε ολόκληρη την αρχιτεκτονική των σχέσεων που υπήρχε ανάμεσα σε εμάς και τις Βρυξέλλες. Όλα καταστράφηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, σε μια τέτοια κατάσταση όταν δεν επιθυμεί να αποκαταστήσει τίποτα, είναι αυτονόητο πως δεν θα καθίσουμε και να περιμένουμε, μέχρι κάποιος να αλλάξει τα γούστα του. Θα επικοινωνήσουμε με όσους είναι έτοιμοι για αυτό».
Τέλος, ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε ότι: «αν ακολουθήσουμε αυτήν τη λογική, του κανείς να μην μπορεί να αποφασίσει για τις εσωτερικές του υποθέσεις του με τη Ρωσία, αλλά μόνο μέσω των Βρυξελλών, αυτό μπορεί να αποτελεί υπαινιγμό για το γεγονός πως στις Βρυξέλλες κάποιοι επιθυμούν να επιβάλουν τη γραμμή μιας επιθετικής μειονότητας σε σχέση με τον North Stream σε όλους τους υπόλοιπους».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις