Ποιος κινδυνεύει από τα ανεμβολίαστα παιδιά
Η συνέχεια και η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία θα εξαρτηθούν από την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στην περίοδο που μόλις ξεκίνησε.
«Η κοινωνία και η οικονομία», δηλώνει (ολίγον αυτάρεσκα) ο Ακης Σκέρτσος, «δεν κινδυνεύουν από τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιασθεί». Ας μην είναι τόσο απόλυτος στην κρίση του, διότι από τα ανεμβολίαστα παιδιά κινδυνεύουν οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία.
Πόσο μεγάλη σημασία δίνει προσωπικά ο Πρωθυπουργός στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που συντελείται το έδειξαν και ο πρόσφατος ανασχηματισμός και η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Πολλοί θεωρούσαν την Κεραμέως ξεγραμμένη, όσο πλησίαζε ο ανασχηματισμός. Ακόμη περισσότεροι ήσαν εκείνοι που πίεζαν ευθέως και υπογείως για την αντικατάστασή της. Οχι μόνον δεν εισακούσθηκαν όλοι αυτοί από τον Πρωθυπουργό, αλλά ο ίδιος, στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε την πλήρη στήριξή του στο έργο της υπουργού Παιδείας, με τρόπο τόσο ένθερμο, που δεν υπήρχε λόγος να το κάνει αν δεν το πίστευε.
Ομως η συνέχεια και η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία θα εξαρτηθούν από την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στην περίοδο που μόλις ξεκίνησε. Τα κλειστά σχολεία έχουν τεράστιο κοινωνικό κόστος, που το χρεώνεται εκ των πραγμάτων η εκάστοτε κυβέρνηση, όσο καλή και αποτελεσματική αν είναι σε όλα τα άλλα. Αυτό δεν χρειάζεται να το ακούσει από κάπου η κυβέρνηση: το ξέρει, επειδή το έμαθε καλά πέρυσι, που τα σχολεία έμειναν κλειστά, με αποτέλεσμα ένα σωρό συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία, τις οποίες είδαμε λ.χ. στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια.
Η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για τα κλειστά σχολεία αποδυναμώνει, εκ των πραγμάτων, την πολιτική θέση της υπουργού. Μια πιθανή ογκούμενη δυσαρέσκεια για την κακή λειτουργία των σχολείων (διότι αυτό θα σήμαινε το κλείσιμό τους για μακρά περίοδο) θα αφαιρεί δύναμη και θέληση, τόσο από την υπουργό όσο και από την κυβέρνηση, για να πιέσουν προς την ορθολογική μεταρρύθμιση του συστήματος. Και μη γελιόμαστε, αν φύγει η Κεραμέως από το Παιδείας, φεύγουν και οι μεταρρυθμίσεις. Γιατί, πείτε μου, ποιος επίδοξος διάδοχός της στην κυβέρνηση θα βρεθεί, για να αναλάβει αυτός το κόστος της Κεραμέως; Τέτοια κορόιδα δεν κυκλοφορούν πολλά στη χώρα των πονηρών. Οποιος διαδεχθεί την Κεραμέως στο υπουργείο θα έχει την τάση να ξεδοντιάσει τις μεταρρυθμίσεις, για να φτιάξει τις σχέσεις του.
Αν έχω δίκιο σε αυτά παραπάνω, τότε μάλλον έχει άδικο ο Ακης Σκέρτσος, που κρίνει ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν κινδυνεύουν από τα ανεμβολίαστα παιδιά. Βεβαιότατα κινδυνεύουν, εφόσον η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων φέτος θα εξαρτηθεί από αυτά τα παιδιά. Μόνον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών θα μπορούσε να αποσοβήσει αυτούς τους κινδύνους. Εχω την εντύπωση ότι αναμένεται σχετική γνωμοδότηση του FDA, της αρμόδιας αμερικανικής αρχής, που ίσως βοηθούσε…
Δεν το βλέπω πιθανό, ωστόσο, να τολμούσε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση, ακόμη και αν είχε την επιστημονική στήριξη του FDA. Αν κρίνω από τις αντιφάσεις στις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία των εστιατορίων, δεν φαντάζομαι πως θα τολμούσαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών. Εκτός αν οφείλεται σε αδυναμία της δικής μου φαντασίας…
ΔΑΣΚΑΛΟΣ!
Προ ημερών, ο Γιάννης ο Μυλόπουλος, ο παλιός επιφανής πασόκος, που έχει γίνει πλέον ακραιφνής συριζαίος, δημοσίευσε μια φωτογραφία των αστυνομικών δυνάμεων στη ΔΕΘ, για να χλευάσει τον Μητσοτάκη. Απεδείχθη ότι επρόκειτο για φωτογραφία του 2018 και, επομένως, η χλεύη και η ειρωνεία απευθύνονταν στον Αλέξη και όχι στον Κυριάκο. Ο πρώην πρύτανης απέσυρε το δημοσίευμά του από το Facebook, χωρίς καμία συγγνώμη, χωρίς την παραμικρή εξήγηση για το λάθος, τίποτε. (Πάνω από όλα τα άλλα, δάσκαλος ο Μυλόπουλος!..) Του λείπει αυτό που διαθέτει, φερ’ ειπείν, ο Καρανίκας, ο οποίος τουλάχιστον έχει το θάρρος να παραδεχθεί το λάθος του για ένα σφάλμα του. Αυτό που κάποτε το έλεγαν ανδρισμό – όρος τον οποίο σήμερα η πολιτική ορθότητα έχει εξορίσει από τον δημόσιο λόγο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις