Κοροναϊός – Συγκλονιστικές εικόνες μέσα σε μονάδα covid – Ασθενείς τοποθετούνται μπρούμυτα για να μπορούν να αναπνέουν
«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να πεθαίνει από ασφυξία είναι ο πιο οδυνηρός θάνατος, η πιο οδυνηρή κατάσταση να μην μπορείς να πάρεις αέρα», υπογραμμίζει ο κ. Σύψας.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν σκληρή μάχη κάθε μέρα για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά κοροναϊού μέσα στα νοσοκομεία.
Η κάμερα του ΣΚΑΙ μπήκε εκεί που οι ασθενείς χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου, στην μονάδα COVID του νοσοκομείου «Λαϊκό» και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες, ενώ o καθηγητής, Νίκος Σύψας, περιγράφει τι συμβαίνει μέσα στη μονάδα.
Διαβάστε ακόμη: Σύψας – Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά – Το 85% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι
Ανατριχιάζει ο ήχος από τα μηχανήματα.
Ένας ασθενής πρέπει να είναι μπρούμυτα καθώς αιματώνεται έτσι καλύτερα το αναπνευστικό του σύστημα όπως εξηγεί κ. Σύψας. «Δεν αντέχεται αυτό αλλά ο ασθενής πρέπει να επιβιώσει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Όπως αναφέρει, ένας ασθενής που μπαίνει σε ΜΕΘ έχει ανάγκη υψηλής παροχής οξυγόνου ενώ το μηχάνημα αυτό θέλει συνεχώς ρύθμιση.
«Είναι οδυνηρό να πνίγεται ο ασθενής. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να πεθαίνει από ασφυξία είναι ο πιο οδυνηρός θάνατος, η πιο οδυνηρή κατάσταση να μην μπορείς να πάρεις αέρα», υπογραμμίζει ο κ. Σύψας.
Τονίζει πως εάν κάποιος μπει σε ΜΕΘ οι πιθανότητες να επιβιώσει δεν είναι πολλές, είναι κάτω από 50%. «Είναι σκληρή μάχη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος σημειώνει πως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι το στήριγμα της κλινικής και πως υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήταν ανυπόφορες. «Στο 2ο και το 3ο κύμα εξαντληθήκαμε αλλά τα καταφέραμε».
Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ η κάμερα του ΣΚΑΙ μπήκε σε συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους υπήρχε άδεια ενώ προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις