Το νέο σύστημα καραντίνας που εφαρμόζεται σε ταξιδιώτες που φτάνουν στο Σίδνεϊ
H Αυστραλία έκλεισε τα διεθνή σύνορά της τον Μάρτιο του 2020, αντιδρώντας στην πανδημία και επιτρέποντας την είσοδο αποκλειστικά σε πολίτες της και μόνιμους κατοίκους της, οι οποίοι έπρεπε να παραμείνουν σε υποχρεωτική ξενοδοχειακή καραντίνα δύο εβδομάδων, καλύπτοντας το οικονομικό κόστος
Αυστραλοί αξιωματούχοι θα εφαρμόσουν δοκιμαστικά, ένα σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού που φτάνουν στο Σίδνεϊ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα κινείται προς το άνοιγμα των συνόρων της, παρά τα επίμονα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19.
H Αυστραλία έκλεισε τα διεθνή σύνορά της τον Μάρτιο του 2020, αντιδρώντας στην πανδημία και επιτρέποντας την είσοδο αποκλειστικά σε πολίτες της και μόνιμους κατοίκους της, οι οποίοι έπρεπε να παραμείνουν σε υποχρεωτική ξενοδοχειακή καραντίνα δύο εβδομάδων, καλύπτοντας το οικονομικό κόστος.
«Αυτό είναι το επόμενο βήμα στο σχέδιο μας για μία ασφαλή επαναλειτουργία, αλλά και για να μείνουμε ασφαλείς» δήλωσε ο Μόρισον, προσθέτοντας ότι η δοκιμή αυτή, θα μπορούσε να θέσει το πλαίσιο για τον τρόπο «της συμβίωσής μας με την COVID-19».
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα δοκιμαστεί στο Σίδνεϊ, που υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων του που επιστρέφουν από το εξωτερικό, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πόλη της Αυστραλίας, αργότερα μέσα στο μήνα.
Οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, αλλά και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να επιτηρήσουν τη συμμόρφωση με τον αριθμό των περίπου 175 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων κατοίκων και μη μόνιμων κατοίκων, όπως και μερικών μελών πληρωμάτων της αεροπορικής εταιρίας Qantas.
«Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα για τα πληρώματά μας, που πετούν στο εξωτερικό για να φέρουν πίσω τους Αυστραλούς, αλλά και για να μεταφέρουν σημαντικά εμπορεύματα, συμπληρώνοντας μήνες σε καραντίνα, από την έναρξη της πανδημίας» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas Άλαν Τζόις.
Η χρήση της τεχνολογίας, που έχει ήδη δοκιμαστεί πιλοτικά για την επιστροφή προσωπικού του υπουργείου Άμυνας στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, δέχεται επικρίσεις από υποστηρικτές των προσωπικών δεδομένων.
Η Αυστραλία έχει επιβάλλει την εφαρμογή λοκντάουν στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, τις μεγαλύτερες πόλεις της, αλλά και στην πρωτεύουσα Καμπέρα, επηρεάζοντας τη ζωή σχεδόν του 50% του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων Αυστραλών, αντιδρώντας σε ένα ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα και άρχισε τον Ιούνιο.
Η Βικτόρια ανέφερε σήμερα, 510 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τα περισσότερα από αυτά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μελβούρνη. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων αυτή τη χρονιά. Αναφέρθηκε επίσης και ένας θάνατος.
Η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε 1.284 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στο Σίδνεϊ, μειωμένα από τα 1.351 κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες και 12 θανάτους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις