Φλαβονοειδή – Πώς ωφελούν την υγεία και πού θα τα βρείτε
Πολύ καλά νέα για την καρδιά
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Τα νέα είναι ιδιαίτερα καλά για την καρδιά σας, αφού σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η κατανάλωση τροφών, που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακή πίεσης καθώς και του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, την συχνότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Δυνατή καρδιά με αντιοξειδωτικά
Ένα είδος αντιοξειδωτικών, τα φλαβονοειδή και συγκεκριμένα οι ανθοκυανίνες, που προσδίδουν το κόκκινο και μπλε χρώμα σε ορισμένα φρούτα όπως τα σταφύλια, τα μούρα και οι μαύρες σταφίδες, φαίνεται πώς μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Το μικροβίωμα του εντέρου διασπά τα τρόφιμα αυτά σε ενώσεις που προστατεύουν την καρδιά και σύμφωνα με μελέτη, που διεξήχθη από το Queen’s University Belfast στη Βόρεια Ιρλανδία, οι άνθρωποι που κατανάλωναν 1,5 μερίδες μούρα την ημέρα είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν.
Ανθοκυανίνες για χαμηλή πίεση
Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν αρχικά στο περιοδικό Hypertension, είναι τα πρώτα που εξέτασαν πώς τα τρόφιμα πλούσια σε φλαβονοειδή μειώνουν την αρτηριακή πίεση, διερευνώντας ταυτόχρονα τη σύνδεσή τους με την υγεία του εντέρου και της καρδιάς.
Στην μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι η κατανάλωση μήλων και αχλαδιών οδήγησε επίσης σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.
Που θα τα βρείτε
Μερικές τροφές που αποτελούν «πηγές» αντιοξειδωτικών περιλαμβάνουν:
- Εσπεριδοειδή.
- Κόκκινες πιπεριές.
- Αμύγδαλα.
- Ηλιόσποροι.
- Καρύδια.
- Φασόλια.
- Αμύγδαλα.
- Σκόρδο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις