Οίκοι ανοιχής – Μόλις το 20% των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί – Παράπονα για τα rapid test
Τι λέει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Μπορεί οι οίκοι ανοχής να άνοιξαν ξανά τον Ιούνιο, ωστόσο τρεις μήνες μετά, πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κοροναϊού διαθέτει μόλις το 20% των εργαζομένων.
«Βροχή» εξάλλου, πέφτουν τα παράπονα από τις ανεμβολίαστες εργαζόμενες για το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν οι ίδιες τα rapid test, ενώ οι εκπρόσωποί τους, υποστηρίζουν ότι στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα.
Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, μιλώντας στο ThessToday.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά:«Είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμένων εργαζομένων στον κλάδο μας. Περίπου ένα 20% έχει εμβολιαστεί».
Η ίδια σημειώνει ότι «στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα και ειδικά τώρα που ζητείται και rapid test. Τι άλλο θα κάνουμε στην επιχείρηση; Ανοίγουμε παράθυρα, ζητήθηκε η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη, κατά τη σεξουαλική επαφή να πράττονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Είναι δύσκολο στην εφαρμογή και πόσο δε, όταν πρέπει οι πελάτες να επιδεικνύουν κάποιο χαρτί».
Παράπονα για τα rapid test
Η κ. Κανελλοπούλου υποστηρίζει ότι «ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο έχουν κολλήσει», ενώ αναφέρεται στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, το γεγονός ότι πρέπει να να πληρώσουν οι ίδιοι τα rapid test.
«Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν τα rapid test, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εκείνες που δούλευαν με άδεια είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από την άλλη, μου φαίνεται απίθανη η τήρηση των μέτρων, ειδικά στις πιάτσες πεζοδρομίων, όπου και εκεί οι κοπέλες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των lockdown», τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος, υπενθυμίζοντας ότι η αποχή από τους οίκους ανοχής οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση της παράνομης ερωτικής συνεύρεσης κατ’ οίκον, όπου τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα τηρούνται σπάνια.
Το πρωτόκολλο
Εκτός από την διενέργεια του rapid test, το πρωτόκολλο για την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής προβλέπει:
- Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).
- Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.
- Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
- Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
- Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
- Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
- Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
- Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
- Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις