AUKUS – Αναμένεται σύντομα επικοινωνία Μπάιντεν-Μακρόν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
Αναμένεται σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Μακρόν για τη συμφωνία για τα υποβρύχια, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
- Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο ελβετικού ομίλου στο Κεντάκι
- Κυκλοφορούσε με Porche και λήστευε κοσμηματοπωλεία - Κρύφτηκε στο φρεάτιο ασανσέρ για να μην συλληφθεί
- Στον πάτο της ΕΕ τα ελληνόπουλα στην ψηφιακή κατάρτιση
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναμένεται σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν και του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, για μια αμφισβητούμενη συμφωνία για τα υποβρύχια.
Μιλώντας εν πτήσει, στο προεδρικό Air Force One, στους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Τζο Μπάιντεν στο ταξίδι του, καθώς επέστρεφε στην Ουάσινγκτον από τη Νέα Υόρκη, η Ψάκι είπε ότι τα μέλη του προσωπικού οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες για να κανονίσουν την τηλεφωνική επικοινωνία.
Νωρίτερα, ο Στεφάν Σεζουρνέ, πολιτικός σύμβουλος του Γάλλου προέδρου, είχε δηλώσει στο France Inter πως η συνομιλία αυτή «τις ερχόμενες μέρες, πριν από το τέλος της εβδομάδας», «δεν θα είναι μια συνδιάλεξη για συμφιλίωση, αλλά μια συνδιάλεξη για διευκρινίσεις, καθώς προέκυψε ένα πρόβλημα τόσο στην ουσία, όσο και στον τύπο».
Όσον αφορά τον τύπο, ο ευρωβουλευτής του LREM/Renew ανέφερε «τον τρόπο με τον οποίο ακυρώθηκε το συμβόλαιο αυτό (ανάμεσα στη Γαλλία και την Αυστραλία), ο οποίος προκαλεί ερωτήματα ακόμη, μεταξύ άλλων, και για το ίδιο το νόημα του να είναι κανείς σύμμαχος των Αμερικανών», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την ουσία, «πίσω από αυτή την μεταστροφή της Αυστραλίας, υπάρχουν προφανώς αποκλίσεις στην στρατηγική για την περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο Σεζουρνέ αναφέρθηκε στους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μπάιντεν, για τους οποίους είπε: «Ας μην γελιόμαστε, μπορεί να ευθυγραμμιζόμαστε ιδεολογικά» μαζί της, αλλά «υπάρχουν στρατηγικής σημασίας στοιχεία, τα οποία αποκλίνουν και αυτό μας έγινε προφανές με αυτό το συμβόλαιο», όπως και με το ζήτημα του Αφγανιστάν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις