ΗΠΑ – Οι μισοί πολίτες πιστεύουν ότι τα φαντάσματα υπάρχουν και το 25% λέει ότι έχει δει ένα
Ο αριθμός των πολιτών που πιστεύει στην ύπαρξη φαντασμάτων φέρεται να έχει πενταπλασιαστεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ποιος, από τους μεγαλύτερους τουλάχιστον, δεν θυμάται την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της δεκαετίας του 1980, το «Ghostbusters», με τους κυνηγούς φαντασμάτων και τις απίστευτες περιπέτειές τους.
Εκτός από το ότι οδήγησε σε νέα ταινία με το ίδιο θέμα το 2016, πολλοί εκτιμούν ότι οδήγησε και σε αύξηση όσων πιστεύουν σε φαντάσματα.
Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o αριθμός των Αμερικανών που πιστεύει στην ύπαρξη φαντασμάτων φέρεται να έχει πενταπλασιαστεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, παρουσιάζοντας αύξηση 400%.
Σχεδόν οι μισοί, πιστεύουν ότι υπάρχουν φαντάσματα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο ισχυρισμός του 25% των Αμερικανών ότι όχι μόνο πιστεύουν στα φαντάσματα, αλλά έχουν δει κιόλας -τουλάχιστον- ένα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
Paranormal activity…
Μεγάλη άνοδο έχουν εξάλλου, οι μεταφυσικές ανησυχίες των Αμερικανών, παρά την κάμψη της δημοτικότητας των θρησκειών στις ΗΠΑ, όπως δείχνουν οι αυξήσεις στην κυκλοφορίας περιοδικών περί μεταφυσικών θεμάτων.
Η επέκταση του Ίντερνετ έχει επίσης παίξει τον ρόλο της, καθώς επιτρέπει τη μετάδοση ψευδών αλλά αληθοφανών ειδήσεων που αποκτούν ένα κάποιο κύρος όταν λαμβάνουν ηλεκτρονική μορφή, σε αντίθεση με την παραδοσιακή φημολογία, από στόμα σε στόμα.
Επιτρέπει επίσης σε όσους πιστεύουν σε φαντάσματα να βρουν με ασφάλεια ομοϊδεάτες τους, χωρίς να γελοιοποιηθούν. Η αμοιβαία αποδοχή οδηγεί στον πολλαπλασιασμό των αποδεκτών αυτών των θεωριών αλλά και στην παγίωσή τους.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, συμπεραίνει ότι οι ΗΠΑ είναι μια βαθιά διαιρεμένη χώρα ανάμεσα σε πολίτες με δύο εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες, επισημαίνοντας ότι ο διχασμός επί της ύπαρξης ή μη των φαντασμάτων, βοηθάει και στην κατανόηση του γενικότερου διχασμού στη χώρα που αποτυπώθηκε τόσο στην εκλογική αντιπαράθεση του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ όσο και στο ποσοστό ελάχιστα άνω του 50% που έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις