Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ο αντίπαλος είναι απέναντι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ο αντίπαλος είναι απέναντι

Το δικό μου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Να ανατρέψει πολιτικά και ιδεολογικά την αλαζονική Δεξιά που κυβερνά με… επιτελικό επαρχιωτισμό προηγούμενων δεκαετιών

Στον δρόμο για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τα διλήμματα ενέχουν το στοιχείο της πολυπλοκότητας.

Θα ξεπεράσω τις αψιμαχίες των τελευταίων εβδομάδων και θα πάω στο ζητούμενο. Στο ουσιαστικό!

Πώς μπορεί και πάλι η Κεντροαριστερά να γίνει πρωταγωνιστής στην πολιτική σκηνή του τόπου; Πώς μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού είτε μέσω της κυριαρχίας των ιδεών και των απόψεών της είτε μέσω των επιλογών των συμμαχιών της;

Η αλλαγή του σκηνικού μπορεί να γίνει με συγκεκριμένες πολιτικές που θα βγάζουν το κόμμα από το μικρομεσαίο περιθώριο και θα το βάζουν στο κέντρο των εξελίξεων.

Το θέμα των συμμαχιών αφορά κυρίως τα κοινωνικά στρώματα αλλά και τις πολιτικές συμμαχίες στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών.

Για να ανατραπεί η σημερινή ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως η πολιτική της απαιτείται ένα μεγάλο κόμμα σύγχρονης σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης, μακριά από αγκυλώσεις του παρελθόντος. Με νέα γλώσσα, νέες αντιλήψεις. Μια σοσιαλδημοκρατία της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Και κυρίως με το ξεπέρασμα της γραφειοκρατίας που προκάλεσε την κατάρρευση του Κόμματος.

Το δικό μου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Να ανατρέψει πολιτικά και ιδεολογικά την αλαζονική Δεξιά που κυβερνά με… επιτελικό επαρχιωτισμό προηγούμενων δεκαετιών. Να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας του μικρού περιθωριακού κόμματος.

Πώς μπορεί και πάλι η παράταξη να γίνει μεγάλη;

Να εκσυγχρονιστεί και να κοιτάζει στο μέλλον.

Να εκφράσει συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα στα οποία ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Να έχει πρόγραμμα για ένα νέο συμβόλαιο που θα εμπεριέχει αλλαγές στο κράτος και στη διανομή του δημόσιου πλούτου.

Που θα πιστεύει στη δικαιοσύνη.

Που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις.

Που θα κατανοήσει την παγκοσμιοποίηση και θα μπορέσει να επιβάλει παράλληλα με την ελεύθερη αγορά ένα σύγχρονο κράτος το οποίο θα θωρακίζει τους εργαζομένους.

Η σοσιαλδημοκρατία, ο άλλος πόλος της σημερινής ηγεμονίας, οφείλει να έχει συγκεκριμένο αφήγημα και όχι συνθήματα και τσιτάτα. Συγκεκριμένους στόχους. Οχι απολιτικά διλήμματα που αναπαράγουν μια στρεβλή πολιτική αντίληψη μανιχαϊστικής λογικής.

Η παγκοσμιοποίηση τρέχει σαν τρελό φορτηγό. Είναι πολύ πιθανόν σε κάποια κρίση, σε κάποια στροφή, να ξεφύγει. Λειτουργεί σε αχαρτογράφητα νερά. Και τότε οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες θα πληρώσουν το κόστος της παγκόσμιας απληστίας.

Η θωράκιση των κοινωνιών πρέπει να αποτελεί την καρδιά της νέας θεώρησης των πραγμάτων. Η ασφάλεια του πολίτη μέσα σε μια ελεύθερη αγορά με κανόνες και διαφάνεια.

Αυτό είναι το δικό μου ΠΑΣΟΚ που αντιλαμβάνεται τα διλήμματα, που βλέπει ξεκάθαρα τον πολιτικό αντίπαλο, που δεν αναλώνεται σε πετροπόλεμο με όμορους χώρους. Που είναι έτοιμο για νέες, μεγάλες αλλαγές που θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας στη χώρα. Και όχι ένα μικρό κόμμα που από ολέθρια λάθη έχασε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η σοσιαλδημοκρατία είναι η μόνη λύση των καιρών. Και απέναντί της βρίσκεται μόνο η σημερινή πολιτική της συντηρητικής παράταξης. Το νέο ΠΑΣΟΚ χωρίς αποκλεισμούς, δόγματα και εμμονές μπορεί να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής παράταξης. Το μεγάλο ΠΑΣΟΚ αλλάζει και τους εν δυνάμει συμμάχους.

Απέναντι είναι ο αντίπαλος!

Sports in

Στην ΑΕΚ ο Περέιρα – Υπογράφει έως το 2026

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Ρομπέρτο Περέιρα καθώς η Ένωση έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον 33χρονο μεσοεπιθετικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024