Γιαμαρέλλου – Νέα μελέτη έδειξε πως το λουκέτο στα σχολεία δεν περιορίζει τη διασπορά από το πρώτο κρούσμα
«Οι μεταλλάξεις που κάνει ο ιός είναι μετάλλαξη που κάθε φορά αυξάνει την ταχύτητα μετάδοσής του. Πως θα αντιδράσουμε; Εκτός από τα εμβόλια, με τη μάσκα μας», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.
Για μια νέα μελέτη από την Αγγλία που αφορά τα κρούσματα στα σχολεία και τους μαθητές μίλησε η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος τη Επιτροπής.
«Μοιάζει να έχουμε μία σταθεροποίηση σχετικά με τα κρούσματα. Τον τελευταίο καιρό γίνονται πολλά τεστ, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Εκείνο που μας απασχολεί είναι οι θάνατοι, θα θέλαμε να μειωθούν. Το 90% με 93% που πεθαίνουν ή μπαίνουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστα. Το υπόλοιπο 7% είναι άτομα με προβλήματα υγείας», είπε η κ. Γιαμαρέλλου.
«Δημοσιεύτηκε μόλις μία μελέτη πολύ ενδιαφέρουσα που έγινε στην Αγγλία. Η μελέτη αυτή έδειξε ότι σε 112.000 παιδιά και περίπου 100.000 προσωπικού του σχολείου, τους χώρισαν σε δύο ομάδες, σε εκείνους που μόλις εμφανιζόταν κρούσμα τους έστελνα σπίτι τους για 7 μέρες και τους υπόλοιπους που τους έκαναν ατελείωτα τεστ. Εκείνο που έδειξε ότι δεν υπήρχε διαφορά στην επίπτωση των κρουσμάτων», είπε, τονίζοντας πως αυτή η μελέτη αποτελεί ελπίδα για τη νέα τακτική που ακολουθείται στα σχολεία.
«Οι μεταλλάξεις που κάνει ο ιός είναι μετάλλαξη που κάθε φορά αυξάνει την ταχύτητα μετάδοσής του. Πως θα αντιδράσουμε; Εκτός από τα εμβόλια, με τη μάσκα μας», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.
- Ο Παναμάς διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την επονομαζόμενη «Αραβική Λαϊκή Δημοκρατία της Σαχάρας»
- Συνταξιούχοι: Συλλαλητήριο στην Αθήνα για «επαρκείς συντάξεις και αξιοπρεπή διαβίωση»
- «Maestro»: Backstage από τα γυρίσματα της 3ης σεζόν
- Λαγκάρντ: Επείγουσα ανάγκη η ενοποίηση των κεφαλαιαγορών στην ΕΕ
- Λίβερπουλ: Ο Σλοτ δεν υπολογίζει για την επόμενη σεζόν τον Αλισον
- Το SailGP και η Rolex, ως Χορηγός Τίτλου, ανακοινώνουν τη νέα συνεργασία τους, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων