Κοροναϊός – Μόλις 42 κρούσματα «χωρίζουν» Αττική και Θεσσαλονίκη – Οι φόβοι των ειδικών για τη Βόρεια Ελλάδα
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας θα πιεστούν το επόμενο διάστημα, ενώ αύξηση κρουσμάτων θα σημειωθεί και στην Αθήνα.
- Τον ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά από επέμβαση ρουτίνας
- Κάπως... ταλαιπωρημένο είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Βατικανό - Δείτε φωτογραφίες
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς η αύξηση των κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να έχει πλέον αγγίξει τα ποσοστά της Αττικής.
Σήμερα 26/9 από τα 1.100 νέα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, τα 191 είναι στην Αττική και τα 149 στη Θεσσαλονίκη.
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας θα πιεστούν το επόμενο διάστημα, ενώ αύξηση κρουσμάτων θα σημειωθεί και στην Αθήνα.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, τόνισε πως στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφεται σημαντικό πρόβλημα και κυρίως σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Δράμα. Ο καθηγητής μίλησε για συσσώρευση κρουσμάτων σε όμορους νομούς, ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Τον Οκτώβρη όμως θα έχουμε σταθεροποίηση. Τις επόμενες 2 -3 εβδομάδες θα σημειωθεί σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση», είπε ενώ σε ό,τι αφορά τα σχολεία σημείωσε πως αυτά υποκατέστησαν τις ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις των εφήβων σε πλατείες.
Πάνω από το 1% ο δείκτης θετικότητας σε περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα
Στην κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζοντας πως δεν τίθεται θέμα lockdown. «Πράγματι η επιδημιολογική κατάσταση εκεί δεν είναι όπως στην υπόλοιπη χώρα. Εχουμε 9% αύξηση στις ΜΕΘ, συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Μάλιστα, ανέφερε πως «σε κάποιες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα -αυτό είναι το πιο ανησυχητικό- τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ενώ στον ενήλικο πληθυσμό είμαστε στο 70%, υπάρχουν περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα που είμαστε κάτω του 60%».
Αυτό που ανέφερε είναι ότι «πρέπει να γίνει μια πιο πειστική -από τις τοπικές Αρχές- κατεύθυνση για εμβολιασμό ώστε ο κόσμος να είναι οχυρωμένος, να μην έχουμε τις νοσηλείες και παράλληλα να τηρούνται τα μέτρα. Ομως, δεν υπάρχει κανένα θέμα lockdown».
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ανέφερε, για τη Βόρεια Ελλάδα πως ο δείκτης θετικότητας σε κάποιες περιοχές είναι πάνω από το 1. «Στην Πιερία είναι 1,13% ο δείκτης θετικότητας, στην Ημαθία είναι 1,15%, στην Πέλλα 1,09%, στην Καστοριά 1,14%, στην Ξάνθη 1,30%, στη Δράμα 1,22%, στη Θεσσαλονίκη 1,10%. Δηλαδή μιλάμε για μια περιοχή με σχεδόν 1,7 εκατ. κατοίκους», τόνισε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις