Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Οι γνωστοί «γνωστοί» έσπασαν πάλι την απεργία της ΕΣΗΕΑ

Παιδί που δεν θέλει να σας αποχωριστεί; Έτσι θα το αντιμετωπίσετε

Παιδί που δεν θέλει να σας αποχωριστεί; Έτσι θα το αντιμετωπίσετε

Γιατί το παιδί δεν θέλει να σας αποχωριστεί με τίποτα; Που μπορεί να οφείλεται αυτή η συμπεριφορά και τι μπορούμε να κάνουμε;

Τα νήπια αναπτύσσονται με εκπληκτικό ρυθμό. Όχι μόνο μεγαλώνουν νοητικά και σωματικά, αλλά το εύρος των μεγάλων συναισθημάτων τους μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλές και απότομες διακυμάνσεις στην διάθεσή τους.

Ως αποτέλεσμα αυτού, τα νήπια μπορεί να αισθάνονται άγχος ή ανασφάλεια και να αισθάνονται ασφαλή μόνο όταν βρίσκονται στην αγκαλιά των γονιών τους κι έτσι να είναι δύσκολο για το μικρό σας να σας αποχωριστεί.

Γιατί δεν θέλει να σας αποχωριστεί;

Ενώ τα νήπια αναπτύσσονται, συχνά δυσκολεύονται να κατανοήσουν τα μεγάλα συναισθήματα που νιώθουν. Όταν συμβεί αυτό, τα μόνα πράγματα που μπορούν να σκεφτούν να κάνουν είναι να ξεσπάσουν σε μια «έκρηξη» θυμού ή να κρατηθούν σφιχτά από τους γονείς τους.

Και στις δύο περιπτώσεις, αναζητούν στοργή και ασφάλεια.

Άλλωστε, επειδή οι φόβοι που έχουν τα νήπια δεν φαίνονται λογικοί στους γονείς, δεν σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικοί στα δικά τους μάτια. Και εξαιτίας αυτού, χρειάζονται το σύστημα υποστήριξής τους για να τους βοηθήσουν να περιηγηθούν στα συνεχώς μεταβαλλόμενα νερά της νηπιακής ηλικίας.

Πώς θα το βοηθήσετε

Για να βοηθήσετε το παιδί να νιώσει άνετα με το να σας αποχωριστεί, μπορείτε να δοκιμάσετε:

Βρείτε τι του προκαλεί ανασφάλεια

Όταν τα νήπια νιώθουν ανασφάλεια, θα στραφούν σε αυτό που τους κάνει να αισθάνονται ασφαλείς και, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί είναι οι γονείς τους. Και όταν συμβεί αυτό, οι γονείς θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η αιτία της ανασφάλειας για να μειώσουν τα άγχη που νιώθουν.

Όχι μόνο θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπορέσουν τα νήπια να περιγράψουν με ακρίβεια πώς αισθάνονται, αλλά οι γονείς μπορεί να χρειαστεί να κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις για να τους βοηθήσουν να φτάσουν εκεί.

Παρηγορήστε το παιδί

Μόλις ανακαλυφθεί η πηγή του φόβου, τα νήπια θέλουν να παρηγορηθούν. Αναζητούν στοργή προκειμένου να νιώσουν καλύτερα. Καθώς τα νήπια λαμβάνουν άνεση για δυσάρεστα συναισθήματα, μαθαίνουν πώς να χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή η λήψη βοήθειας για την κατανόηση των συναισθημάτων τους επιτρέπει α καταλάβουν γιατί τα έχουν. Και μόλις καταλάβουν γιατί εμφανίζονται τα συναισθήματα, μπορούν καλύτερα να τα αντιμετωπίσουν στο μέλλον πιο ανεξάρτητα.

Ανακατευθύνετε την προσοχή του

Όταν τα νήπια δυσκολεύονται να αφήσουν τους γονείς τους να φύγουν, ένας τρόπος για να το καταπολεμήσουμε είναι να ανακατευθύνουμε την προσοχή των μικρών μας. Ανακατευθύνοντας την αγχωτική συμπεριφορά σε διαφορετική δραστηριότητα, το άγχος μπορεί να αρχίσει να διαχέεται.

Και όταν συμβαίνει αυτό, τα νήπια θα πρέπει να είναι πιο πρόθυμα να παίξουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, όταν το παιχνίδι ανακατευθύνεται, οι γονείς θα πρέπει να περιμένουν να βρίσκονται ακόμα κοντά στο παιδί για να κρατήσουν τα δυσάρεστα συναισθήματα μακριά.

Αυτό θα βοηθήσει τα νήπια να δουν ότι μπορούν να κάνουν πράγματα μόνα τους και δεν χρειάζεται να προσκολλώνται στους γονείς τους όλη την ημέρα.

Must in

Η Generation Rent ασφυκτιά – Το 60% του μισθού για ένα τριάρι

H γενιά των ενοικιαστών ή Generation Rent, αναγκάζεται να πληρώνει ως και το 60% ενός μέσου μισθού για όλο και πιο μικρά διαμερίσματα. Ο ένας στους τέσσερις δυσκολεύεται να πληρώσει το νοίκι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024