Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
H Rolls-Royce υπενθυμίζει τις… ηλεκτρικές προθέσεις της

H Rolls-Royce υπενθυμίζει τις… ηλεκτρικές προθέσεις της

Η βρετανική φίρμα κηρύσσει κατά κάποιον τρόπο την αντίστροφη μέτρηση που θα οδηγήσει στην προσθήκη του πρώτου αμιγούς ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην γκάμα της.

Η βρετανική φίρμα δείχνει να επιταχύνει τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν στο πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της όπως αφήνει να εννοηθεί μέσω μιας μάλλον αινιγματικής ανακοίνωσης που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτήν ετοιμάζει μια «ιστορική ανακοίνωση που θα αντικατοπτρίζει την παράδοση της ηλεκτρικής τεχνολογίας». Παρόλο που η συνύπαρξη των λέξεων παράδοση και ηλεκτρική τεχνολογία μπορεί να ακούγεται κάπως παράδοξη, η ανακοίνωση η οποία έγινε από τον επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Torster Muller-Otvos διευκρινίζει ότι «το 1900 ο ιδρυτής της φίρμας, Charles Rolls, έκανε μια επένδυση και ταυτόχρονα μια πρόβλεψη για την ηλεκτροκίνηση. Αυτή η πρόβλεψη για την πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce θα γίνει πραγματικότητα εντός της δεκαετίας».  Να σημειωθεί ότι ο Charles Rolls αγόρασε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα από τις ΗΠΑ το 1898 το οποίο και εισήγαγε στη Βρετανία ενώ ο Henry Royce ξεκίνησε την καριέρα τους ως ηλεκτρολόγος μηχανολόγος.

«Η εταιρεία μας ξεκινά μια ιστορική διαδρομή η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία του πρώτου υπερπολυτελούς αυτοκινήτου του είδους. Και αυτό θα συμβεί πιο σύντομα από όσο μπορεί να υποθέσει κανείς καθώς και με την ίδια τεχνογνωσία, το όραμα και τις ικανότητες που διακρίνουν τους μηχανικούς, τους σχεδιαστές και τους ειδικούς μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όπως είναι ήδη γνωστό η βρετανική φίρμα επέλεξε να προσπεράσει την plug-in υβριδική τεχνολογία λανσάροντας ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα έως το 2030. Αξίζει να επισημανθεί επίσης ότι η Rolls-Royce είχε παρουσιάσει το πρώτο σχεδίασμα για ηλεκτρικό μοντέλο περίπου μια δεκαετία πριν οπότε και αποκάλυψε στην έκθεση της Γενεύης την 102ΕΧ. Πέντε χρόνια πριν ακολούθησε η 103Χ, ένα ρηξικέλευθο σχεδιαστικά πρωτότυπο που δημιουργήθηκε για να αποτυπώσει τις μελλοντικές τάσεις σε ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση και υλικά.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024