Belharra – Αυτά είναι τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των γαλλικών φρεγατών – Κατάλληλες για τη Μεσόγειο
Οι συγκεκριμένες φρεγάτες θεωρούνται ως οι καταλληλότερες για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Επισημοποιήθηκε σήμερα Τρίτη η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας που προβλέπει και την αγορά 3+1 φρεγατών Belharra. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει την τέταρτη φρεγάτα στην ίδια τιμή με τις υπόλοιπες (και «κλειδωμένη» για τα επόμενα δύο χρόνια).
Οι συγκεκριμένες φρεγάτες έχουν χαρακτηριστεί ως οι καταλληλότερες για τη Μεσόγειο και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, από ό, τι οι αντίστοιχες αμερικανικές, καθώς διαθέτουν επιπλέον και σύγχρονα πυραυλικά συστήματα. Έτσι, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ενισχύονται με ένα όπλο που «κουμπώνει» στην περιοχή.
Τι διαφοροποιεί τις φρεγάτες Belharra
H Belharra πρόκειται για μία συμπαγή φρεγάτα, που μπορεί να πραγματοποιεί αποστολές μεγάλης εμβέλειας, σε ανοικτή θάλασσα ή στο πλαίσιο αποστολών επιτήρησης των ακτών σε ένα εχθρικό περιβάλλον, προσφέροντας επίγνωση της τακτικής κατάστασης, ενώ θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε τομέα σύγχρονου ναυτικού πολέμου.
Επίσης, προσφέρει μια σημαντική ικανότητα ανίχνευσης αεροσκαφών, καθώς και ικανότητα πολέμου επιφάνειας – αέρος σε μία σειρά αποστολών, με σημαντική ενίσχυση απέναντι σε απειλές ασύμμετρου πολέμου ή υπεράσπισης στον κυβερνοχώρο.
Τέλος, η φρεγάτα Belharra διαθέτει σπουδαία ψηφιακά χαρακτηριστικά για μεγαλύτερη απόδοση σε επεξεργασία δεδομένων, ανίχνευση απειλών και στόχευσης. Την ίδια ώρα, πρόκειται για συστήματα που θα μπορούν να εκσυγχρονίζονται σταδιακά, σταθερά και παρά την πάροδο του χρόνου, καθώς και να προσαρμόζονται στις νέες τεχνολογίες, συνθήκες αλλά και απειλές.
- Ποιες είναι οι τάσεις στις σχέσεις των καταναλωτών με την τεχνητή νοημοσύνη
- Ευρωπαίοι συνασπίζονται για να ανταγωνιστούν τη μηχανή αναζήτησης της Google
- Ταινίες: Πες μου τι βλέπεις για να σου πω ποιος είσαι
- Γιατί η Tesla ανακαλεί το Cybertruck… πάλι
- Η βόρεια Γάζα μοιάζει με δυστοπική ταινία τρόμου, λέει επικεφαλής ΜΚΟ που γύρισε από εκεί
- Τζο Μπάιντεν προς Σι: Ο ανταγωνισμός των δυο χωρών δεν πρέπει να «εκτραπεί σε σύγκρουση»