«Σαλαμίς 480 π. Χ. – εικαστική απήχηση» – Ο Γιάννης Μώραλης στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος
Η έκθεση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οργανώθηκε από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με την ευκαιρία των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε, χθες, στην εκδήλωση λήξης της λειτουργίας της έκθεσης «Σαλαμίς 480 π.Χ. – εικαστική απήχηση» στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.
Η έκθεση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οργανώθηκε από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με την ευκαιρία των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Την επιμέλεια είχε η ιστορικός τέχνης κα Λουίζα Καραπιδάκη και συμμετείχαν 21 καλλιτέχνες με σύγχρονα έργα τους, εμπνευσμένα από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Στην έκθεση εκτέθηκε επίσης, το περίφημο έργο «Ναυμαχία της Σαλαμίνας» του μεγάλου θαλασσογράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη. Ας σημειωθεί ότι η έκθεση λειτούργησε ψηφιακά λόγω της πανδημίας από τον Νοέμβριο του 2020 και δια ζώσης από τον Μάιο του 2021 και την επισκέφθηκε πολύς κόσμος.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος παρουσίασε μια εξαιρετικά σημαντική έκθεση, την : «Σαλαμίς 480 π.Χ. -εικαστική απήχηση», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην έκθεση συμμετείχαν 21 κορυφαίοι καλλιτέχνες παρουσιάζοντας σπουδαία έργα, ενώ εκτέθηκε και η «Ναυμαχία της Σαλαμίνας» του μεγάλου θαλασσογράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη. Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος κοσμεί και τιμά την πόλη μας παράγοντας σπουδαίο πολιτιστικό έργο. Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κα Αναστασία Παλούμπη, στους καλλιτέχνες και σε όλες τις ομάδες που δούλεψαν για να έχουμε αυτή τη διαδραστική αποτύπωση».
Η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:
«Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε μέσω της τέχνης τον απόηχο της περιφανούς νίκης των Ελλήνων στα νερά των στενών της Σαλαμίνας στο σήμερα. Να επικοινωνήσουμε στο διεθνές και ελληνικό κοινό την πολύτιμη κληρονομιά της, τις αξίες της ελευθερίας του ατόμου, της δημοκρατίας, της συλλογικής ζωής με επίκεντρο τον άνθρωπο».
Επιδίωξη επίσης, όπως ανέφερε η κα Παλούμπη, ήταν «να δοθεί κίνητρο για καλλιτεχνική δημιουργία, που εμπνέεται από το ιστορικό παρελθόν κι ανοίγει νέους πνευματικούς και αισθητικούς ορίζοντες. Να ενισχυθεί η συλλογική μνήμη για τα ιστορικά διδάγματα της καθοριστικής ναυμαχίας – ορόσημο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, με τρόπο άμεσο, σύγχρονο και ελκυστικό. Να προσφέρουμε στο ευρύ κοινό την εμπειρία της ευεργετικής επαφής με την τέχνη και την πολιτιστική μας κληρονομιά».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις