Ο δημοφιλέστερος όρος αναζήτησης στο Bing είναι η λέξη… Google
«Ο κόσμος χρησιμοποιεί τη Google επειδή το επιλέγει και όχι επειδή αναγκάζεται» υποστηρίζει η εταιρεία στο δικαστήριο.
Πολλοί χρήστες του Bing φαίνεται ότι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις: ο δημοφιλέστερος όρος αναζήτησης στη μηχανή της Microsoft είναι το όνομα της Google.
Αυτό υποστήριξε δικηγόρος της Google στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο προσέφυγε η Google ζητώντας να ακυρωθεί το πρόστιμο των 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που της επιβλήθηκε για μονοπωλιακή συμπεριφορά.
Η Κομισιόν είχε κρίνει ότι η Google εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του Android για να πιέσει τους κατασκευαστές κινητών και να εξασφαλίσει ότι η δική της μηχανή αναζήτησης είναι η μόνη προεγκατεστημένη επιλογή.
«Υποβάλαμε πειστήρια που δείχνουν ότι ο συχνότερος όρος αναζήτησης στο Bing είναι μακράν το ‘Google’» δήλωσε στο δικαστήριο ο Αλφόνσο Λαμαντρίντ, δικηγόρος της Google.
«Ο κόσμος χρησιμοποιεί τη Google επειδή το επιλέγει και όχι επειδή αναγκάζεται» υποστήριξε o Λαμαντρίντ σύμφωνα με το Bloombeg.
«Το μερίδιο της Google στην αγορά γενικής αναζήτησης βρίσκεται σε συμφωνία με έρευνες μεταξύ καταναλωτών που έδειξαν ότι το 95% των χρηστών προτιμούν τη Google σε σχέση με ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης» είπε.
Σχολιάζοντας το 2018 το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πίτσαϊ είχε υποστηρίξει ότι το Android «προσέφερε περισσότερες επιλογές σε όλους, όχι λιγότερες».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε διαφορετική άποψη, καθώς επιβεβαίωσε ότι η Google είχε πληρώσει ορισμένους κατασκευαστές κινητών ώστε να μην προεγκαθιστούν στις συσκευές τους άλλες μηχανές αναζήτησης.
- Μισθοί: Η πορεία τους και οι προοπτικές για το 2025 – Τροχοπέδη η χαμηλή παραγωγικότητα
- Meteo: Κάτω από -8 βαθμούς η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής
- Τα δεδομένα για το νέο συμβόλαιο του Νίκολα Μιλουτίνοφ (pic)
- Σεισμός: 3,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Λίνδου
- Φάμελλος: Αισιοδοξία για restart – «Να έρθουν όλοι να στηρίξουν την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ»
- «Μικρά Πράγματα σαν κι Αυτά»: Το έγκλημα για το οποίο η Καθολική Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη