Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Ντέρμπι» Τικίνιο – Ελ Αραμπί, με ένα φαβορί

«Ντέρμπι» Τικίνιο – Ελ Αραμπί, με ένα φαβορί

Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς για τον βασικό σέντερ φορ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Ο Πέδρο Μαρτίνς έτριβε τα χέρια του την Τετάρτη το πρωί. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν το απουσιολόγιό του δεν είχε κανένα όνομα σημειωμένο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του ήταν υγιείς και έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια της φετινής σεζόν. Διότι τέτοιος είναι ο εκτός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε. Ένας μίνι τελικός. Με πολλές δυσκολίες, αλλά και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους Ερυθρόλευκους να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει τελείως τα δεδομένα στον όμιλο.

Ο τραυματισμός του Γιαν Εμβιλά άλλαξε το αγωνιστικό πλάνο. Και κυρίως έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τον Μαρτίνς αναφορικά με το πώς θα παρατάξει την ομάδα του. Κάτι που ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Με το μυαλό του να είναι στη νίκη ή σε θετικό αποτέλεσμα. Με κάθε τρόπο.

Για να το κάνει αυτό ο πρωταθλητής Ελλάδος, θα πρέπει να σκοράρει. Θα πρέπει να βρει τρόπο να νικήσει την αμυντική 3άδα του Βίτορ Περέιρα και να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα του γκολκίπερ Αλτάι Μπαγιντίρ. Εκτός κι αν ο Πορτογάλος, πρώην προπονητής και του Ολυμπιακού, αποφασίσει να βάλει βασικό τον 21χρονο Μπερκέ Οζέρ, όπως στο πρώτο παιχνίδι της Φενέρ στο Europa League, με αντίπαλο την Άιντραχτ.

Ένα δίλημμα ανάλογο αυτού που αντιμετωπίζει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Με τον 51χρονο τεχνικό του Ολυμπιακού να βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα αναφορικά με το ποιος εκ των Γιουσέφ Ελ Αραμπί ή Τικίνιο Σοάρες θα αναλάβει να βρει το γκολ που θα κυνηγήσει η ομάδα του Πειραιά στην Πόλη. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες φαντάζουν μοιρασμένες, με τον πορτογάλο τεχνικό να έχει στο μυαλό του τη… φόρμα των επιθετικών του. Αλλά και το… παρελθόν.

Αυτή τη στιγμή ο Τικίνιο είναι πιο έτοιμος από τον Ελ Αραμπί. Έχει σκοράρει τρία γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια και γενικώς δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του, βελτιώνοντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό τη φυσική του κατάσταση. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι ο Μαρτίνς βγάζει από το μυαλό του τον μαροκινό φορ. Το αντίθετο. Ο killer των Ερυθρόλευκων έχει σκοράρει σε σχεδόν όλες τις μεγάλες έδρες που έχει επισκεφθεί ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Και με τον τρόπο παιχνιδιού του είναι σχεδόν… απαραίτητος, ειδικά σε παιχνίδια που οι Ερυθρόλευκοι δέχονται πίεση και οι φάσεις βγαίνουν με το σταγονόμετρο.

Ποιος από τους δύο θα κερδίσει; Λογικά η… φόρμα και η ετοιμότητα. Με τον Τικίνιο να φαντάζει ως το φαβορί. Καθώς και παιχνίδια συνεχόμενα έχει στα πόδια του, και ρυθμό βρίσκει, και γκολ πετυχαίνει, αλλά και ο Μαρτίνς τον πιστεύει πάρα πολύ. Και στο μυαλό του τον έχει ως δυνάμει βασικό. Όπως και τον Ελ Αραμπί, βεβαίως. Ο οποίος δεν είναι απλώς σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Όποια στιγμή κι αν μπει στον αγωνιστικό χώρο…

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024