Κοροναϊός – Αρνητές δεν παραλαμβάνουν σορούς ασθενών που πέθαναν από κοροναϊό – Ζητούν νεκροψία
Ασύλληπτες σκηνές εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία της χώρας με αρνητές. Όπως καταγγέλλει στο MEGA ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Αττικό», έχουν γεμίσει τα ψυγεία του νοσοκομείου με νεκρούς, διότι οι αρνητές συγγενείς τους δεν πιστεύουν ότι πέθαναν από Covid και απαιτούν νεκροψία
Την ώρα που οι θάνατοι από κοροναϊό στη χώρα μας αγγίζουν τις 15.000, υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού.
«Έχουμε τη σορό μιας κυρίας που είναι από την 1η Ιουνίου από μονάδα Covid, που πέθανε από Covid, ενώ οι συνοδοί από ό,τι μαθαίνω θέλουν να την πάνε για νεκροψία, γιατί δεν πιστεύουν ότι πέθανε από Covid», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Αττικό», Γιάννης Πλαγιαννάκος.
Συγγενείς των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από κοροναϊό αμφισβητούν την αιτία θανάτου, δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς και ζητούν να γίνει νεκροψία, με αποτέλεσμα οι νεκροί να παραμένουν για μήνες στα ψυγεία των νοσοκομείων.
«Δεν πιστεύουν ότι πέθαναν από κοροναϊό οι συγγενείς τους και θέλουν να πάνε για νεκροψία. Δεν μπορούμε να κρατάμε έξι μήνες σορούς μέσα στα ψυγεία, είναι δημόσιος κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Πλαγιαννάκος.
Αυτά τα περιστατικά, μάλιστα, πληθαίνουν ανά την Ελλάδα. «Πανελλαδικά είναι πολλές οι περιπτώσεις που μένουν στα ψυγεία μήνες, γιατί δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Αττικό».
Οι αρνητές μάλιστα στρέφονται νομικά εναντίον γιατρών που υπογράφουν στο πιστοποιητικό θανάτου ως αιτία τον κοροναϊό και, στη συνέχεια, διαδίδουν στα social media πως έπεσαν θύματα «της μεγάλης απάτης της πανδημίας».
«Καμπανάκι» και από την ΠΟΕΔΗΝ
Την σοκαριστική αποκάλυψη ότι νεκροί από κοροναϊό παραμένουν για μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων, έκανε πρώτος ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.
«Πραγματικά, δεν αντιλαμβανόμαστε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ταφή κάποιων ασθενών νοσοκομείων, που πεθαίνουν από κορονοϊό, όταν οι συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν τους παραλαμβάνουν. Ζητάνε να υποβληθούν σε νεκροψία, πολλές φορές με δικηγόρο, χωρίς να διαθέτουν εντολή Εισαγγελέα».
Τη νεκροψία, την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί, όπως είπε, διαφορετικά, οι συγγενείς πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία.
Έτσι, νεκροί από κοροναϊό «παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων, αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με αποτέλεσμα να είναι έντονη η δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία», κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος.
Και προσέθεσε πως οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων διαθέτουν ψυγεία συντήρησης και δεν μπορούν να κρατάνε νεκρούς επί πολλές ημέρες.
«Τσακίστε τους στα πρόστιμα»
Την ίδια στιγμή που ιστοσελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αρνητές συνεχίζουν το αντιεμβολιαστικό τους παραλήρημα.
Καλούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πολίτες, που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, να συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, παρέχοντάς τους δήθεν νομική κάλυψη.
Στο υστερόγραφό τους, προτρέπουν τους πολίτες να τσακίσουν με πρόστιμα τις κρατικές αρχές που επιβάλλουν τους νόμους. «Υ.Γ Μην τους φοβάστε! Αν έχετε κάνει την ανάκληση Αντιπροσώπων, τσακίστε τους στα πρόστιμα!», αναφέρουν.
Μάλιστα, δίνουν συμβουλές και σε όσους θέλουν να αποφύγουν τα rapid tests.
Κάποιες από τις προσωπικές σελίδες των διαχειριστών φαίνεται να έχουν απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν με τις επικίνδυνες θεωρίες τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα και πρόσωπα που έδιναν προσωπικές μάχες στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα και της «Ελλήνων Συνέλευσις».
- Ποιες αποφάσεις θα πάρει ο Μητσοτάκης στα βουνά της Κρήτης
- LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης
- Ζαχαράκη για νέα σύλληψη αστυνομικού της Βουλής: Δεν γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας από οποιονδήποτε
- Το γκολ του Γερεμέγεφ που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (vid)
- Με «σπρώξε σπρώξε» προχωράει ο ΠΑΟ – Την Καλλιθέα με το ζόρι 1-0
- Σε έξαρση οι ψυχώσεις στις ΗΠΑ – Μαθαίνουν να ζουν ακούγοντας «φωνές»