Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γκέλα του Άρη με Απόλλωνα (0-0)

Γκέλα του Άρη με Απόλλωνα (0-0)

Ο Άρης λύγισε από τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και «γκέλαρε» κόντρα στον ψυχωμένο Απόλλωνα Σμύρνης στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Άρης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εντός έδρας αγώνα (0-0) με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με αποτέλεσμα να χάσει δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς, μετά από αυτούς στη πρεμιέρα με τον ΟΦΗ.

Τα σοβαρά προβλήματα απουσιών που αντιμετώπιζαν οι κιτρίνομαυροι αποδείχθηκαν κομβικά για την εξέλιξη του αγώνα, απέναντι στη πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντικά ομάδα του Τζανλούκα Φέστα. Η ομάδα του Μάντζιου είχε ένα μεγάλο κενό διάστημα στην απόδοση της, από το 25 ως και το 68′ και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες, όταν άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2.

Σαν να μην έφταναν τα υπόλοιπα προβλήματα για τους γηπεδούχους, προστέθηκε και ο τραυματισμός του Άλι, που έγινε αναγκαστική αλλαγή δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Απόλλων Σμύρνης έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος, καθώς πήρε σπουδαίο βαθμό σε μια δυσκολη έδρα.

Η μάχη της τακτικής

Ο Άκης Μάντζιος είχε να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απουσιών και παρέταξε μια ενδεκάδα με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα ο Χαϊροβιτς ξεκίνησε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα και στη αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, αντικαθιστώντας τον Γκάμα, ο Γκαρσία πήρε τη θέση του Μανσίνι στην δεξιά, ενώ ο Δεληζήσης πήρε τη θέση του Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας. Στο δεύτερο παιχνίδι του στη τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Τζανλούκα Φέστα παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τους Πάρα, Παμλίδη και Ντάουντα στην επίθεση. Σημαντική η απουσία του τιμωρημένου Τσιλούλη για τους φιλοξενούμενους.

Τεράστια ευκαιρία με το … καλημέρα

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου προσπάθησαν με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 4′, όταν ο Καμαρά βγήκε τετ α τετ με τον Κότσαρη, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι κιτρίνομαυροι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν άλλη ευκαιρία ,με εξαίρεση ενα δυνατό σουτ του Ντιαγέ στο 23′. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Παμλίδης πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα.

Κατοχή χωρίς φάσεις

Ο Άρης συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού , χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι μεσοαμυντικά. Προσπάθησαν, μάλιστα, να απειλήσουν και την εστία του Κουέστα, κυρίως με αντεπιθέσεις, με τους γρήγορους Πάρα και Παμλίδη. Μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 40 λεπτών, ο Άκης Μάντζιος έδωσε εντολή στους Γκαρσία και Χαίροβιτς να αλλάξουν πλευρές στη μεσαία γραμμή. Κίνηση που δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον προπονητή του Άρη, καθώς το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια σημαντική στιγμή για την ομάδα του.

Άτυχος ο Άλι

Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Άρη να έχει τη κατοχή της μπάλας, αλλά να μη μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κοτσαρη. Στο 54′ ο Άκης Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τον Άλι στη θέση του Χαίροβιτς, χωρίς νσ αλλάξει το σύστημα της ομάδας του. Συγκεκριμένα ο Ιρακινός αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης, με τον Καμαρά να αλλάζει θέση και να πηγαίνει στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. Ο Άλι, όμως, στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη στιγμή και δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο έγινε αναγκαστική αλλαγή ,με τον Μάνο να περνάει στη θέση του.

Με 4-4-2 ο Άρης

Στο 68ο λεπτό ο προπονητής του Άρη πέρασε στο παιχνίδι τον Λούμορ, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2. Ο Γκανέζος πήγε στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, με τον Καμαρά κσι τον Μάνο στη κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι έγιναν επικίνδυνοι και απείλησαν την εστία του Κότσαρη με σουτ των Λούμορ και Σάσα. Στο 75′ ο Σάσα μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, η μπάλα χτύπησε στον Άλβες και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον Άρη.

Ο Άρης συνέχισε νσ πιέζει και στο 83′ μετά από γύρισμα του Καμαρά από δεξιά, ο Λούμορ έκανε τη κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στις καθυστερήσεις οι κιτρίνομαυροι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με γυριστό σουτ του Μάνου μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Παπαγεωργίου σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Γκάνεα έβαλε σωτηρία τη κόντρα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τον Άρη να χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Ντιαγέ, Σάσα, Τζέγκο (69′ Λούμορ), Γκαρσία, Χαΐροβιτς (56′ Αλί) (68′ Μάνος), Καμαρά

Απόλλων Σμύρνης (Τ. Φέστα): Κότσαρης, Τουτουρίμα, Μπαξεβανίδης, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκεζ, Κάστρο, Φατιόν, Σλίβκα, Παμλίδης (75′ Μαρτίνες), Λα Πάρα (83′ Παπαγεωργίου), Ντάουντα (82′ Ιωαννίδης)

Only in

Πώς η δημογραφική κρίση στην Ιαπωνία έκανε την Ευρώπη την μεγαλύτερη αγορά για την Asahi εκτός συνόρων

Σχεδόν αθότυβα η Asahi έχει αλώσει την μια μετά την άλλη τις ευρωπαϊκές αγορές

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024