Κανονικά συνεχίστηκε η 7η αγωνιστική της Bundesliga, με τις Ντόρτμουντ και Φράιμπουργκ να παίρνουν σημαντικές νίκες με 2-1 και 1-2 απέναντι σε Άουγκσμπουργκ και Χέρτα Βερολίνου αντίστοιχα, παραμένοντας στο κυνήγι της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου.

Ακόμα, σκόραρε ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος στη νίκη της Στουγκάρδης με σκορ 3-1 επί της Χόφενχαϊμ, ενώ σημαντικό διπλό απέσπασε από τη Βόλφσμπουργκ η Γκλάντμπαχ με σκορ 1-3.

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 2-1

Στο κατόπι της Μπάγερν Μονάχου παρέμεινε η Ντόρτμουντ που επικράτησε της Άουγκσμπουργκ 2-1 στο «Βαστφάλεν» και έφτασε τους 15 βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους να έχουν 5 και να βρίσκονται πολύ χαμηλα.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ με τον Γκερέιρο στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ύστερα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι, για να φέρει το ματς στα ίσια ο Ζεκίρι στο 35′. Με την εκκίνηση του δεύτερου μέρους (51′) ο Γιούλιαν Μπράντ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Βεστφαλούς για το 2-1.

Χέρτα-Φράιμπουργκ 1-2

Το πολύ καλό ξεκίνημα της Φράιμπουργκ καλά κρατεί, επικρατώντας της Χέρτα εκτός έδρας 1-2, μένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, συγκάτοικος με την Ντόρτμουντ στους 15 βαθμούς. Στην 13η θέση με 6 βαθμούς η ομάδα του Βερολίνου.

Ο Λάινχαρτ έδωσε το προβάδισμα για τη Φράιμπουργκ στο 17′, με το 1-0 να μένει έως το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, ο Πιόντεκ βρήκε δίχτυα (70′) κάνοντας το 1-1, για να έρθει ο Πέτερσεν στο 78ο λεπτό και να διαμορφώσει το 1-2.

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 3-1

Γκολ και θέαμα προσέφεραν Στουργκάρδη και Χόφενχαϊμ, με τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο να βρίσκει δίχτυα και να βοηθά στη νίκη της ομάδας του με 3-1. Έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη 10η θέση με 8 βαθμούς έκαστη.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Κέμπφ στο 18′, βάζοντας μπροστά τη Στουτγκάρδη, με τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο να σκοράρει και να κάνει το 2-0 στο 60′. Το τελικό 3-0 σημείωσε ο Μάσιμο που βρήκε δίχτυα στο 81ο λεπτό.

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-3

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι όπου έμεινε με 10 παίκτες, η Βόλφσμπουργκ ηττήθηκε με σκορ 1-3 εντός έδρας από την Γκλάντμπαχ, μένοντας 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με την Μπορούσια που έφτασε τους 10 πόντους και ανεβαίνει.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με σκορ 0-2 χάρη στα γκολ των Εμπολό και Χόφμαν στο 5′ και το 7′ αντίστοιχα. Στο 25′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Βάλντσμιντ σε 1-2. Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Λακρουά αποβλήθηκε στο 76′ με δεύτερη κίτρινη, ενώ ο Στιντλ αστόχησε σε πέναλτι γαι την Γκλάντμπαχ. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Σκάλι στις καθυστερήσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ 2-1

Χέρτα-Φράιμπουργκ 1-2

Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 3-1

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-3

Λειψία-Μπόχουμ (2/10, 19:30)