Βρετανία – Βοήθεια από τον στρατό για τις ελλείψεις
Στρατιώτες θα γίνουν οδηγοί βυτιοφόρων στη Βρετανία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις. Την ίδια στιγμή πρατείνεται η βίζα για νέους ξένους οδηγούς
Από τη Δευτέρα στρατιώτες θα οδηγούν βυτιοφόρα στη Βρετανία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε καύσιμα σε πρατήρια βενζίνης. Αν και η εικόνα έχει βελτιωθεί, εντούτοις υπάρχουν ακόμα πρατήρια που δεν έχουν βενζίνη, με τις αρχές της χώρας να διαβεβαιώνουν ότι σύντομα τα προβλήματα θα λυθούν.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λιανικής Πώλησης Πετρελαίου Μπράιαν Μάντερσον δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι γενικά η κατάσταση στα πρατήρια έχει βελτιωθεί, καθώς έχει υποχωρήσει κάπως η ζήτηση, αλλά σημείωσε πως σε ορισμένες περιοχές η κατάσταση «παραμένει κρίσιμη».
Το 16% των πρατηρίων έχει ξεμείνει από καύσιμα
Οι περιοχές αυτές εντοπίζονται κυρίως στο Λονδίνο και στη νοτιοανατολική Αγγλία, είπε ο ίδιος.
Με βάση τα νεότερα στοιχεία του Συνδέσμου, πλέον το 16% των πρατηρίων έχει ξεμείνει από καύσιμα, σε σύγκριση με το 27% των προηγούμενων ημερών. Ένα πρόσθετο 16% των πρατηρίων έχει μόνο έναν τύπο καυσίμου, είτε αμόλυβδη βενζίνη είτε ντίζελ.
Ο κ. Μάντερσον επιβεβαίωσε πως στρατιώτες ολοκληρώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο την εκπαίδευσή τους, έτσι ώστε να αναλάβουν παραδόσεις καυσίμων από τη Δευτέρα.
Όπως είπε ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, συνολικά 200 στρατιώτες θα ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο της Επιχείρησης Escalin, ώστε να καλύψουν «κρίσιμα κενά». Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο είχε αναπτυχθεί για το ενδεχόμενο ελλείψεων σε καύσιμα στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε πως η κατάσταση «σταθεροποιείται» και ότι η ανάπτυξη στρατιωτών γίνεται ως προληπτικό μέτρο.
Παράταση βίζας για ξένους οδηγούς
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνει την αρχικά τρίμηνη διάρκεια της έκτακτης βίζας εργασίας που θα χορηγηθεί σε 5.000 οδηγούς οχημάτων βαρέως φορτίου από το εξωτερικό.
300 από αυτές τις βίζες θα διατεθούν «αμέσως» και θα έχουν ισχύ έως το τέλος Μαρτίου. Οι υπόλοιπες 4.700 θα χορηγηθούν από τα τέλη Οκτωβρίου με ισχύ έως το τέλος Φεβρουαρίου.
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442