Επίθεση με βιτριόλι – Νέοι μάρτυρες θα ρίξουν φως στην υπόθεση
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου
Το δικό της ηχηρό μήνυμα έστειλε για ακόμα μια φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η γυναίκα – σύμβολο για την Ελλάδα για μια ακόμα φορά συγκλόνισε το πανελλήνιο, τόσο με την παρουσία της στο δικαστήριο, όσο και με την κατάθεση που έδωσε.
Απέναντί της, το άλλο άκρο: Η μακιγιαρισμένη, παντελώς αδιάφορη και όπως ήταν αναμενόμενο σταθερά αμετανόητη, Έφη. Αυτή τη φορά η κατηγορούμενη, η γυναίκα που «διέλυσε» τη ζωή της Ιωάννας σε μερικά δευτερόλεπτα, βρέθηκε στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η δίκη με την απαθή στάση της απέναντι στο θύμα να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων από το περιβάλλον της Ιωάννας.
Στο φως έρχονται διαρκώς νέα στοιχεία. Ένας 36χρονος άνδρας που μιλούσε με την κατηγορούμενη, εξήγησε μέσω του δικηγόρου του πως η κατηγορούμενη είχε εμμονή με την Ιωάννα επί δύο χρόνια.
Επίσης έχουν κληθεί να καταθέσουν ακόμη δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος που φέρεται να ήταν το «μήλο της έριδος» στην υπόθεση.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.
Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, και Φρόσω Φωτεινάκη, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.
«Η ανάκριση κράτησε πολύ. Αν είχε φανεί κάτι περίεργο, κάτι ποινικά κολάσιμο θα είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, σε ό,τι αφορά στα άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση», σημείωσε ο κ. Γλύκας.
«Είναι σημαντικό το πώς εμφανίζεται η κατηγορούμενη στην υπόθεση. Κρίνεται κυρίως η προσωπικότητα, η πράξη είναι ομολογημένη. Η απολογία της θα δείξει κατά πόσο έχει μεταμεληθεί η όχι, και μπορεί να λειτουργήσει ως ελαφρυντικό αλλά και στην ποινή», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Το ζητούμενο για την κατηγορούμενη ήταν να αισθανθεί νικήτρια»
«Ακούω καθημερινά ανθρώπους να αναφέρουν την Ιωάννα ως σύμβολο γενναιότητας. Αυτό το κορίτσι γίνεται σημείο αναφοράς για το ότι στη ζωή παλεύουμε όσα μας έρχονται, ακόμα και αυτά που δεν μπορούμε να διανοηθούμε. Περιμέναμε να ακούσουμε συγνώμη από το θύτη προς το θύμα. Ωστόσο σε όλη την πορεία της υπόθεσης βλέπουμε ότι η κατηγορούμενη δεν έχει ενσυναίσθηση. Φαίνεται να μη σκέφτηκε λεπτό το τι θα προκαλέσει σε έναν άλλο άνθρωπο. Το ζητούμενο ήταν να αισθανθεί νικήτρια», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Φωτεινάκη.
«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της κανονικοποίησης μιας πράξης. Είναι άλλο πράγμα η σκέψη και άλλη η συμπεριφορά που την επιλέγουμε και είμαστε υπεύθυνοι για αυτήν», πρόσθεσε η ίδια.
Τι θα ισχύσει για την ποινή
«Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί ο πραγματικός λόγος. Πιστεύω ότι συνειδητά δε θα πει τον πραγματικό λόγο της πράξης της η κατηγορούμενη», τόνισε ο κ. Γλύκας.
«Μένει να δούμε αν θα μετατραπεί η κατηγορία. Θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Με το σημερινό νομικό καθεστώς είναι μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη, σε περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι μέχρι 15 χρόνια. Δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει και για τον τρόπο έκτισης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις