Το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κρήτη προκάλεσε σοβαρές ζημιές όχι μόνο σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές ακόμα και στα κοιμητήρια.
Καταστροφές καταγράφονται σε κοιμητήρια στον Δήμο Μινώ Πεδιάδος, μετά από τον σεισμό που «χτύπησε», πριν από μία εβδομάδα την περιοχή αλλά και τους ισχυρούς μετασεισμούς που ακολούθησαν.
Στο νεκροταφείο του Πατσιδέρου τα μάρμαρα στα μνήματα υποχώρησαν με τους τάφους να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Ορισμένοι τάφοι άνοιξαν στην κυριολεξία από τη δύναμη του σεισμού που «λάβωσε» τα πάντα.
Τα φονικά ρίχτερ προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο παλιό νεκροταφείο του Αρκαλοχωρίου πάνω στο δρόμο που οδηγεί προς το Αρχοντικό αλλά και στο μεταγενέστερο μικρό νεκροταφείο, λίγα μέτρα πιο κάτω.
Παράλληλα σοβαρές ζημιές υπέστησαν τα νεκροταφεία του χωριού Μουσούτα (χωριό κοντά στο Αρκαλοχώρι), αλλά και της Καλλονής του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίωνν με τους κατοίκους να προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν, μετρώντας τις πληγές τους, σε όλα τα επίπεδα.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας