Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στο παρά πέντε σώθηκε κουταβάκι

Στο παρά πέντε σώθηκε κουταβάκι

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν λένε «άστο στον επόμενο που θα περάσει» αλλά είναι κομμάτι του DNA τους να βοηθάνε. Αυτό συνέβη στα Τρίκαλα όπου την παγκόσμια ημέρα των ζώων, δοκιμάστηκε στη πράξη ποιοι συνάνθρωποι μας την τιμούν. Εκεί που τα λόγια δεν αρκούν και οι πράξεις χαρίζουν ζωή, όσοι αγαπάμε τα ζώα, δεν μπορεί παρά να εξυμνήσουμε τους διασώστες του κουταβιού

Με την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων λοιπόν, συνέπεσε η διάσωση από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων, ενός παγιδευμένου σε φρεάτιο σκύλου. Η κλήση στη διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Ευαγ. Κοντογιάννη ήταν σαφής: «ακούμε επί δύο ημέρες κλάματα μικρού σκύλου».

Αμέσως η διευθύντρια και ο δημοτικός αστυνομικός Σωτήρης Λάλος μετέβησαν στον οικισμό Ριζαριό των Τρικάλων, όπου με τη βοήθεια των περιοίκων εντοπίστηκε το σκυλάκι.
Είχε παγιδευτεί σε ένα φρεάτιο σχεδόν 2 μ. βάθους, όπου το μικρό σκυλί είχε βρει καταφύγιο. Αν ήταν μόνο το φρεάτιο, η κατάσταση θα ήταν εύκολη.

Αλλά στο βάθος του φρεατίου υπήρχε έξοδος σε κάθετο αγωγό ομβρίων υδάτων, όπου κρυβόταν το σκυλάκι σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Περίοικος που φρόντισε να δώσει τροφή στο σκυλάκι και γείτονες, βοήθησαν το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, που, μαζί με εθελοντή πυροσβέστη (εκτός υπηρεσίας) έκλεισαν την έξοδο προς τον αγωγό και με κατάλληλα εργαλεία ανέσυραν τον μικρό, όμορφο σκύλο, που πλέον τυγχάνει φροντίδας.

Η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων, σε αυτόν τον όχι και τόσο συνηθισμένο ρόλο, ευχαριστεί κάθε πολίτη που με τη συνεισφορά του συνέβαλε στη διάσωση.

Sports in

Το «κόλπο» του Ολυμπιακού με Βεζένκοφ και Ντόρσει δικαιώθηκε: Με 6+1 ξένους και του χρόνου η Basket League

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να γεμίσει το «ελληνικό» ρόστερ του. Και δικαιώθηκε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024