Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τι λένε οι αριθμοί για το πρωτάθλημα

Τι λένε οι αριθμοί για το πρωτάθλημα

Καταλαβαίνεις από τους αριθμούς του ότι παίζει ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας

Σαν τις… τηλεοπτικές σειρές, το πρωτάθλημα. Σε «κύκλους». Πάνω που φουντώνει το ενδιαφέρον, ξαφνικά «υπομονή» για εθνικούς λόγους. Δύο 15ήμερες διακοπές σε μόλις 5 αγωνιστικές γράφει το κοντέρ. Τέλος πάντων: Υπάρχει ένα δείγμα γραφής. Μικρό, αλλά ικανό να σχηματίσει μια συζήτηση αναφορικά με τη φετινή διαδρομή.

Συγκατοικούν στην κορυφή Βόλος και ΠΑΟΚ. Εχει δύο απώλειες στο Φάληρο ο Ολυμπιακός. Εχει περάσει ήδη από σαράντα κύματα η ΑΕΚ. Εχει τον «σταυρό» του -6 που κουβαλά ο Αρης. Προκύπτει η διαπίστωση πως ο Παναθηναϊκός παρότι γενικά αντιμετωπίζεται αισιόδοξα στη μια ακόμη προσπάθεια επανεκκίνησης δεν έχει καταφέρει να πείσει πως τα «κυβικά» του είναι πρώτης 4άδας. Ολοι τους έχουν θέματα να λύσουν. Αρα λες ότι μέχρι τότε υπάρχουν και προϋποθέσεις για ένα πρωτάθλημα με μεγαλύτερο ανταγωνισμό από εκείνα της προηγούμενης διετίας. Είναι όμως έτσι; Θα φανεί. Μια ματιά στους αριθμούς επιμένει ότι ο «φακός» ως τώρα είναι παραμορφωτικός. Μια ανάγνωση στις βασικές κατηγορίες της στατιστικής που λένε πάντα την «ιστορία» με έναν δικό τους τρόπο. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα σε αυτές τις πέντε αγωνιστικές είναι πρώτος στη βαθμολογία με 52 τελικές προσπάθειες στην επίθεση, 51 στην άμυνα!

Σε κάθε ματς δηλαδή ως τώρα κατά μέσο όρο εκτελεί 10 φορές και εκτελείται άλλες τόσες. Ετσι δεν κάνεις πρωταθλητισμό. Παίζεις… τζόγο. O Βόλος έχει περισσότερες τελικές στην επίθεση (55) και σχεδόν τις ίδιες στην άμυνα (52). Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είναι… Βόλος. Και ο τρόπος του για την κορυφή σαφώς και θα έπρεπε να είναι διαφορετικός. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έχει 68-35 τελικές. Σχηματίζει ένα μοτίβο με 13-14 τελικές ανά ματς στην επίθεση και 7 στην άμυνα.

Καταλαβαίνεις από τους αριθμούς του ότι παίζει ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας: Δεν καταλαβαίνεις όμως πώς δεν σκόραρε στα ματς με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό όταν συνολικά είχε 37 τελικές! Η ίδια ομάδα που έχει βάλει 8 γκολ σε 31 τελικές στα τρία άλλα της παιχνίδια. Για την ΑΕΚ το πρόβλημα οι αριθμοί το λένε αμυντικό: 6 γκολ παθητικό. Τα τρία στο Ηράκλειο στην «γκέλα» της χρονιάς. Και όσο για τον Παναθηναϊκό; Και μόνο το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε το 50% των βαθμών ως τώρα (7 από τους 15) είναι κάτι που δεν το προσπερνάς εύκολα. Οπως δεν προσπερνάς ότι ο Αρης σε πέντε ματς έχει μόλις 4 γκολ στο ενεργητικό του. Με 0,8 ανά ματς οι 8 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ως τώρα είναι κάτι σαν… super deal.

Sports in

Εξελίξεις με Βεζένκοφ: Όλα δείχνουν επιστροφή στον Ολυμπιακό

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι έτοιμος για την πιο μεγάλη απόφαση της καριέρας του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024