Το τελευταίο αντίο στον Τάσο Κουράκη μ’ ένα τριαντάφυλλο και ένα ποίημα
«Ο Τάσος Κουράκης ήταν κατ' επάγγελμα και κατά συνείδηση σεμνός», είπε ο κ. Τσίπρας. Μετά την πολιτική κηδεία η σορός του Τάσου Κουράκη μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.
Το τελευταίο αντίο είπαν στον Τάσο Κουράκη σύντροφοί του και φίλοι σε μια σεμνή και λιτή τελετή στη Θεσσαλονίκη. Η πολιτική κηδεία του πρώην υπουργού, βουλευτή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής έγινε παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατ’ επάγγελμα και κατά συνείδηση σεμνός
«Ο Τάσος Κουράκης ήταν κατ’ επάγγελμα και κατά συνείδηση σεμνός», είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στην πολιτική, την κοινωνική και επιστημονική του δράση καθώς και στη συνεργασία που είχε μαζί του.
Επισήμανε, ακόμα, το γεγονός ότι το 2010 ο Τάσος Κουράκης πρωτοστάτησε και συμμετείχε στην ελληνική αποστολή «Ένα καράβι για τη Γάζα» που είχε σκοπό να σπάσει τον από θαλάσσης αποκλεισμό της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.
«Με μη καταναλώσετε»
«Θα τον θυμόμαστε ως φωτισμένο επιστήμονα, δάσκαλο, ακτιβιστή, μαχητή, βουλευτή, υπουργό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τον αποχαιρέτισε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και τους παρακάτω στίχους που είχε γράψει ο Τάσος Κουράκης:
«Μόνο μη με καταναλώσετε
παρακαλώ σεβαστείτε με
Δοκιμάστε με κι’ αφήστε με
στην άκρη
Ίσως στα παιδιά σας
να έχω καλύτερη τύχη».
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η πρώην αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου και οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη, Κώστας Ζουράρις.
Μετά την πολιτική κηδεία η σορός του Τάσου Κουράκη μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.
- Σερ: Αποκαλεί «γουρούνι» διάσημο σκηνοθέτη
- Η εργασία και η οργή της
- Είναι ακόμα ζωντανός; Η λεπτή κλωστή του ΣΥΡΙΖΑ
- Καιρός: Ισχυροί άνεμοι έπληξαν Θεσσαλία, Ήπειρο, Εύβοια, Άρτα – Ποια δρομολόγια πλοίων δεν εκτελούνται
- Λαμία και ΟΦΗ ανοίγουν το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Superleague
- «Μικρό Θλιμμένο Κορίτσι»: Η Μαριόν Κοτιγιάρ στην ερμηνεία της ζωής της