Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Οι γνωστοί «γνωστοί» έσπασαν πάλι την απεργία της ΕΣΗΕΑ

Έμιλι Ρατακόφσκι – «Ελπίζω να βοηθήσω να ξεκινήσει πιο ουσιαστικά η συζήτηση για την υπερσεξουαλικοποίηση των γυναικών»

Έμιλι Ρατακόφσκι – «Ελπίζω να βοηθήσω να ξεκινήσει πιο ουσιαστικά η συζήτηση για την υπερσεξουαλικοποίηση των γυναικών»

Το γνωστό μοντέλο Έμιλι Ρατακόφσκι κατηγόρησε τον τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ για σεξουαλική παρενόχληση στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ «Blurred lines». Η ίδια εξηγεί γιατί άργησε να μιλήσει και πως θα ήθελε οι καταγγελίες της να φέρουν αλλαγή

Η Έμιλι Ρατακόφσκι, στο βιβλίο της που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Μy Body», κατήγγειλε τον τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ για σεξουαλική παρενόχληση κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του video clip «Βlurred Lines».

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που κυκλοφόρησε η Sunday Times, ο τραγουδιστής, μεθυσμένος, άγγιξε το στήθος της αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Η σκηνοθέτης του κλιπ ζήτησε να σταματήσουν αμέσως το γύρισμα αλλά λίγο αργότερα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του μοντέλου, ο τραγουδιστής δεν σταμάτησε. «Δεν θυμάμαι να τον φιλάω, αλλά θυμάμαι πως τα δάχτυλά του ήταν ξαφνικά μέσα μου. Ενστικτωδώς, έφερα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Σηκώθηκε ξαφνικά και έφυγε γρήγορα, ανεβαίνοντας τις σκάλες στο σκοτάδι».

«Ο Θικ απλά χαμογέλασε και ζήτησε ένα ψεύτικο, ειρωνικό συγγνώμη. Σα να μην καταλάβαινε ότι ήταν κακό αυτό που είχε κάνει.» υποστήριξε η σκηνοθέτης.

Η Έμιλι Ρατακόφσκι, 21 ετών τότε, επέλεξε να μη δώσει σημασία σε αυτό που συνέβη παρόλο που ένιωθε καταρρακωμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το το ειδησεογραφικό κανάλι E!news, το διάσημο μοντέλο δήλωσε ότι δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε γιατί φοβήθηκε ότι θα τελείωνε η καριέρα της. «Ήμουν απλά μια από τις γυμνές κοπέλες του βίντεο, φοβήθηκα ότι θα τελείωνε η καριέρα μου», εκμυστηρεύτηκε το μοντέλο.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, η 3οχρονη σήμερα Εμιλι Ρατακόφσκι δήλωσε ότι μέσα από το βιβλίο της ήθελε να δείξει το πως άλλαξε η αντίληψή της για τις επιθέσεις μετά από μια δεκαετία στον χώρο, πως την άλλαξαν οι εμπειρίες που έζησε και πως πλέον νιώθει πιο δυνατή και σίγουρη για να μιλάει για όλα τα κακώς κείμενα. «Θέλω να αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε για τους άντρες και τις γυναίκες και να μιλάμε περισσότερο για τις σχέσεις εξουσίας στους χώρους εργασίας» δήλωσε η Ρατακόφσκι.

Η ίδια με την πορεία της τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι προσπαθεί σοβαρά να ανοίξει τον δρόμο για να μιλήσει περισσότερος κόσμος για την κακοποίηση που έχει βιώσει.

«Ελπίζω οι άνθρωποι διαβάζοντας το βιβλίο μου να μπορέσουν να καταλάβουν το τι συμβαίνει σε αυτούς τους χώρους και πόσο περίπλοκες μπορούν να γίνουν μερικές καταστάσεις. Ελπίζω όμως να βοηθήσω να  ξεκινήσει πιο ουσιαστικά η συζήτηση για την υπερσεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος» κατέληξε το διάσημο μοντέλο.

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να ανοίξουν πολλές συζητήσεις για την θέση της γυναίκας στη βιομηχανία του θεάματος αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Πρέπει να ξεκινήσει πιο δυναμικά η συζήτηση για το πώς αντιμετωπίζουμε όσες και όσους καταγγέλλουν κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές επιθέσεις, πόσο ανοιχτοί είμαστε να δεχτούμε ότι και ένα από τα γυμνά μοντέλα ενός video clip μπορεί να πέσει θύμα κακοποίησης την ώρα των γυρισμάτων.

Οι έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι εύκολο για τα θύματα να δηλώσουν δημόσια την κακοποίηση που δέχτηκαν, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες. Είναι η ντροπή που τα κρατάει πίσω, ο φόβος, το καλύτερα να μη μπλέξουν. Όμως όπως τα θύματα κακοποίησης πρέπει να βρουν την δύναμη να μιλήσουν, γιατί μόνο έτσι θα σπάσει ο κύκλος της βίας, η αίσθηση ατιμωρησίας όσων επιλέγουν να χρησιμοποιούν την δύναμή τους για να εκμεταλλευτούν τους πιο αδύναμους και πρέπει όλοι μας να τα υποστηρίξουμε, έτσι θα πρέπει όλοι να καταδικάσουμε την επικριτικότητα που δείχνουν ορισμένοι απέναντι σε «ένα ακόμα μοντέλο που γδύνεται», σε έναν ηθοποιό που «το κάνει επειδή ζητάει εκδίκηση», σε μια instagram influencer που «θέλει απλά να προκαλέσει ντόρο».

Must in

Η Generation Rent ασφυκτιά – Το 60% του μισθού για ένα τριάρι

H γενιά των ενοικιαστών ή Generation Rent, αναγκάζεται να πληρώνει ως και το 60% ενός μέσου μισθού για όλο και πιο μικρά διαμερίσματα. Ο ένας στους τέσσερις δυσκολεύεται να πληρώσει το νοίκι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024