Ο νέος σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη προκάλεσε νέες ζημιές σε πολλά κτίρια, αλλά βοήθησε και την Αστυνομία να ανακαλύψει φυτεία που υπήρχε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι αστυνομικοί, που είχαν τις σχετικές πληροφορίες και ερευνούσαν την υπόθεση, βρέθηκαν γρηγορότερα από ό, τι περίμεναν μπροστά σε μια χασισοφυτεία, αποτελούμενη από 82 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ένα μέτρο. Η φυτεία εντοπίστηκε στη διάρκεια επιχείρησης μετά τον σεισμό.
Πού βρισκόταν
Η χασισοφυτεία ήταν σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στον Ξερόκαμπο, το οποίο υπέστη ζημιές από τα 6,3 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί τι συνέβαινε μέσα σε αυτό. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ή των καλλιεργητών της «εσωτερικής» φυτείας.
Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που περιήλθαν στον Αστυνομικό Σταθμό Μακρύ Γυαλού, σήμερα (13.10.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε εντός εγκαταλελειμμένης οικίας, μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από ογδόντα δύο (82) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως ενός (1) μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.