Οι φοιτητές επιστρέφουν στα αμφιθέατρα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» επιβραβεύουν τους αριστούχους
Το πλούσιο αρχείο των εφημερίδων αποτελεί διαχρονικά ένα ισχυρό και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε ενημερωμένου πολίτη, ερευνητή και επιστήμονα.
- Μπλίνκεν: Η θέση της Ουκρανίας στο Κουρσκ είναι σημαντική σε πιθανές μελλοντικές διαπραγματεύσεις
- Ν. Κορέα: Ζητούν τώρα από την αστυνομία να συλλάβει τον έκπτωτο πρόεδρο
- Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι για ληστείες στον Πειραιά - Αναζητείται ακόμα ένας
- Η Βόρεια Κορέα υποδέχεται με... βαλλιστικό πύραυλο τον Μπλίνκεν
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) αποκτά και πάλι ζωή. Δύο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που άλλαξαν την καθημερινότητά μας, η πανεπιστημιακή Κοινότητα συμμετέχει ενεργά στην επιστροφή στους γνώριμους ρυθμούς ζωής, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Στο πλαίσιο αυτό το ΟΠΑ υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του γεμίζοντας και πάλι τα αμφιθέατρά του με νέους ανθρώπους που θα εκκολαφθούν για να γίνουν οι νέοι επιστήμονες που θα προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία.
Παράλληλα, έθεσε στη διάθεση των φοιτητών του και νέους, ανακαινισμένους χώρους με σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να τους διευκολύνει στις καθημερινές τους δραστηριότητες
Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Ιδρύματος και την οποία χαιρέτισαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Λέσχης Αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Κρητικός, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Μούρτος, όπως επίσης και ο Συντονιστής των Δράσεων του Προγράμματος Εθελοντισμού του ΟΠΑ, Επίκουρος Καθηγητής Ηλίας Καπουτσής.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Κοσμήτορες των Σχολών και οι Πρόεδροι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου που απένειμαν τους τιμητικούς επαίνους στους αριστεύσαντες πρωτοετείς.
Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε:
«Σήμερα είμαστε χαρούμενοι γιατί υποδεχτήκαμε τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές μας, τους αυριανούς επιστήμονες που θα εκκολαφθούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα λάβουν τη γνώση και τα εφόδια από το εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό και τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, τα οποία βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις παγκοσμίως, αναφορικά με την ποιότητά τους. Επίσης, βραβεύσαμε τους άριστους από κάθε τμήμα, δεδομένου ότι η αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα αποτελεί μια από τις αξίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών».
Δίπλα στους φοιτητές το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ»
Αρωγοί της θαυμαστής προσπάθειας των νέων επιστημόνων είναι οι εφημερίδες το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» που επιβραβεύουν τους αριστούχους νεοεισακτέους φοιτητές του Πανεπιστημίου προσφέροντάς τους δωρεάν πρόσβαση για ένα τρίμηνο (από 1/11/21 έως 31/01/22) στο ηλεκτρονικό Ιστορικό Αρχείο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» (από τα έτη 1926 έως 1944 και 1954 έως 2004).
Επίσης, μαζί με την πρόσβαση στο Ιστορικό Αρχείο προσφέρονται 40 σετ βιβλίων «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού 1770-1871», 8 τόμοι, 320 βιβλία.
Οι δύο ιστορικοί τίτλοι έχουν αποδείξει ότι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράσεις με αποδέκτη την κοινωνία, συμβάλλοντας στην εδραίωση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής μας ταυτότητας.
Το πλούσιο αρχείο των εφημερίδων αποτελεί διαχρονικά ένα ισχυρό και χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε ενημερωμένου πολίτη, ερευνητή και επιστήμονα.
«Τώρα που η τεχνολογία προσφέρει άπειρες δυνατότητες και η επικοινωνία μαζί σας μπορεί να είναι εφικτή όπου και αν βρίσκεστε, σκεφτήκαμε πως θα ήταν χρήσιμη η πρόσβαση σε άρθρα, γνώμες, αναλύσεις, αποκλειστικές συνεντεύξεις, ειδικά αφιερώματα, ξεχωριστές εκδόσεις και συνολικά στην πλούσια ύλη του Ιστορικού Αρχείου των εφημερίδων μας.
Μαζί σας σηκώνουμε μια «γέφυρα συνεργασίας», και συνδέουμε την εκπαίδευση με την ενημέρωση» σημειώνει ο Διευθυντής του «Βήματος», Αντώνης Καρακούσης.
Αξίζει να τονιστεί ότι η εφημερίδα, η οποία οδεύει προς τη συμπλήρωση ενός αιώνα συνεχούς και αδιάλειπτης κυκλοφορίας, υπήρξε από την πρώτη έκδοσή του, τον Φεβρουάριο του 1922, απολύτως συνδεδεμένο με την εκπαίδευση.
Πρωταγωνίστησε στο κίνημα του δημοτικισμού και υπήρξε στυλοβάτης της μεγάλης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που συνεπήρε τη χώρα στα χρόνια του Βενιζέλου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις