Η κυβέρνηση τραβάει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια των πραγματικών Ενεργειακών Κοινοτήτων
Πολιτική Ενεργειακής φτώχειας: Την εποχή που η ενεργειακή κρίση προβάλει εφιαλτικά σε όλο τον κόσμο, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τραβήξει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια των μικρών επενδυτών, καταργώντας στην πράξη τις Ενεργειακές Κοινότητες.
- Συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα - Ζητούν «επαρκείς συντάξεις και αξιοπρεπή διαβίωση»
- ΠΑΣΟΚ: Οι άξονες και η τακτική στη μάχη με τη ΝΔ – Τα ονόματα για τον επιπλέον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
- Κόντρες και ειρωνίες στη Βουλή: «Αραιώσατε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ…»
- Δεκάδες νεκρά ποντίκια γέμισε το λιμάνι στο Ηράκλειο - Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους
Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο λόγω της δραματικής αύξησης του κόστους της ενέργειας, κατ’ επέκτασιν και του συνόλου των αγαθών, όπως σαφώς διαφαίνεται ότι θα συμβεί, παρά τα όποια προσωρινά «σωσίβια» αναζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας κατάφερε ξανά να πρωτοτυπήσει και η κυβέρνηση να κάνει το θαύμα της: υπονομεύει ευθέως τον ένα και μοναδικό θεσμό Ενεργειακής Δημοκρατίας, αυτόν που διά της συμμετοχής χιλιάδων μικρών κι πολύ μικρών επενδυτών μπορούσε να αποτελέσει το ανάχωμα στην ενεργειακή φτώχεια.
Για τις Ενεργειακές Κοινότητες ο λόγος και για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει με νόμο …τον δικό της προηγούμενο νόμο με τον οποίο έδινε προτεραιότητα διασύνδεσης με τα δίκτυα στα έργα που αυτές, δηλαδή οι χιλιάδες πολίτες, κατασκευάζουν.
Η είδηση έχει προκαλέσει τη μήνη τόσο στα υπάρχοντα μέλη των ανά τη χώρα Ενεργειακών Κοινοτήτων όσο και σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλους υποψήφιους επενδυτές, σε ανθρώπους δηλαδή που ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα συμπολιτών και συγχωριανών τους και να ενώσουν τις δικές τους μικρές δυνάμεις σε σήματα Ενεργειακών Κοινοτήτων, αναζητώντας μια ασφαλή οικονομική διέξοδο, μη έχοντας, είναι αλήθεια, άλλες επενδυτικές επιλογές!
Η άρση της προτεραιότητας των Ενεργειακών Κοινοτήτων (των πραγματικών Ενεργειακών Κοινοτήτων, άνω των 60 μελών έκαστη και με συγκεκριμένη δράση) ουσιαστικά είναι μια ακόμη παραχώρηση, όχι υπέρ των πολλών, αλλά υπέρ των ελάχιστων, των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού μεγάλων «παικτών» στην ενέργεια.
Αυτή η εξέλιξη είναι διπλά επιζήμια: στερεί από χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα να επενδύσουν στον τόπο τους και να γίνουν αυτόνομο ενεργειακά, ταυτόχρονα δε ακυρώνει όλα ως ανέξοδες, όπως αποδεικνύεται διακηρύξεις, προέβαλε η ίδια η κυβέρνηση σε σχέση με την κοινωνική της πολιτική στον τομέα της ενέργειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις