Η Apple μπλόκαρε app του Κορανίου με διαταγή της Κίνας
Η Κίνα αναγνωρίζει το Ισλάμ ως νόμιμη θρησκεία, κατηγορείται όμως για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην περίπτωση των Ουιγούρων, μουσουλμανικής μειονότητας στην επαρχία Σιανζίνγκ.
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Δημοφιλής εφαρμογή του Κορανίου απομακρύνθηκε από το App Store στην κινεζική αγορά με αίτημα του Πεκίνου, επιβεβαίωσε η Apple στο BBC.
Η εφαρμογή Quran Majeed, η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς της χρησιμοποιείται από 35 εκατομμύρια μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, απαγορεύτηκε ως «παράνομο θρησκευτικό κείμενο», ανέφερε η εταιρεία.
Η Κίνα αναγνωρίζει το Ισλάμ ως νόμιμη θρησκεία, κατηγορείται όμως για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην περίπτωση των Ουιγούρων, μουσουλμανικής μειονότητας στην επαρχία Σιανζίνγκ.
Η εξαφάνιση της εφαρμογής έγινε αρχικά αντιληπτή από τον δικτυακό τόπο Apple Censorship, η οποία παρακολουθεί θέματα λογοκρισίας εφαρμογών του App Store σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Η Apple μετατρέπεται σε υπηρεσία λογοκρισίας του Πεκίνου» δήλωσε ο Μπένζαμιν Ίσμαϊλ του ιστότοπου.
Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα στο BBC, παρέπεμψε όμως στην πολιτική της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία αναφέρει: «Είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωνόμαστε με την τοπική νομοθεσία, και ενίοτε υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα για τα οποία μπορεί να διαφωνούμε με τις κυβερνήσεις».
Η είδηση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι κλείνει το LinkedIn στην Κίνα επειδή δυσκολεύεται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης. Είχαν προηγηθεί επικρίσεις για την εξαφάνιση των προφίλ ορισμένων δημοσιογράφων στην Κίνα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ έχει κατηγορηθεί για υποκρισία από αμερικανούς πολιτικούς, καθώς παίρνει ανοιχτά θέση για ζητήματα της αμερικανικής πολιτικής αλλά σιωπά για την Κίνα.
Όπως είχαν αποκαλύψει νωρίτερα φέτος οι New York Times, η Apple απομακρύνει από την κινεζική αγορά εφαρμογές που αναφέρονται σε θέματα όπως η πλατεία Τιενανμέν, ο Δαλάι Λάμα και η ανεξαρτησία σε Ταϊβάν και Θιβέτ.
- Είναι εφικτή η απαγόρευση των social media στους ανηλίκους – Τι προσπαθεί να κάνει η Αυστραλία;
- World Pass powered by Telekom: Δύο τυχεροί συνδρομητές COSMOTE σε συναυλία του Justin Timberlake στο T-Mobile Center στις ΗΠΑ
- Καιρός: Έρχονται χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν – Από πού θα περάσει ο παγερός βοριάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις