Βλάσης Μπονάτσος – «Κανείς μας δεν ξέρει…» ποιος είναι!
17 χρόνια μετά τον θάνατο του Βλάση Μπονάτσου. Ποιός ήταν ο αμετανόητος ροκάς με την πληθωρική παρουσία που άφησε εποχή.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο Βλάσης Μπονάτσος, ένας καλλιτέχνης που άφησε ιστορία. Οι παλιοί τον θυμούνται σαν αμετανόητο ροκά, οι πιο νέοι σαν πρωταγωνιστή της σειράς «Οι Απαράδεκτοι», όμως ποιος ήταν τελικά ο «αιώνιος έφηβος»;
Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1949 στο Ξυλόκαστρο. Ο πατέρας του ήταν δικαστικός και η μητέρα του καθηγήτρια πιάνου. Ο Βλάσης είχε και έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Τάκη Μπονάτσο.
Το πρώτο ξεκίνημα ήταν η δημιουργία του συγκρότηματος «loubok», κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1960 όντας έφηβος.
Στα τέλη της δεκαετίας έγινε μέλος του συγκροτήματος «Πελόμα Μποκιού» όπου ο ίδιος έκανε τα πρώτα του βήματα στην ελληνική μουσική σκηνή. Το περίεργο όνομα του συγκροτήματος προκάλεσε αμέσως αίσθηση στο κοινό αλλά τα ίδια τα μέλη του δεν αποκάλυπταν τι σημαίνει, ενώ κάθε φορά που τους ρωτούσαν απαντούσαν και διαφορετικό. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι προέρχεται απλώς από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του: Νίκος Δαπέρης, Νίκος Λογοθέτης, Τάκης Μαρινάκης, Βλάσσης Μπονάτσος, Γιάννης Κιουρκτσόγλου.
Ιστορική έμεινε η φράση που είπαν οι «Πελόμα Μποκιού» το 1970, όταν θέλησαν να κάνουν μια συναυλία και αντιμετωπίστηκαν από τους αστυνομικούς.
«Αφήστε μας να παίξουμε δύο κομμάτια και μετά θα παίξουμε και τον Εθνικό Ύμνο», είπε στους αστυνομικούς που ήθελαν να διακόψουν τη συναυλία των Πελόμα Μποκιού.
Αυτός ήταν ο Βλάσης.
Ήταν εκείνος που δεν θα άφηνε ευκαιρία να περάσει χωρίς να κάνει πλάκα. Κέρδιζε πάντα το κοινό με τις ατάκες του και το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο.
«Δεν κολλούσε πουθενά», έλεγαν όσοι τον ήξεραν.
Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», το οποίο έγραψε ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου και το οποίο ηχογραφήθηκε στην πρώτη του εκτέλεση από τους Πελόμα Μποκιού με τη φωνή του Νίκου Δαπέρη.
Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 1972 ο Βλάσης συνέχισε τα βήματα του στο χώρο της μουσικής σε σόλο καριέρα. Μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια του άφησαν εποχή και ακούγονται μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικά, το κομμάτι «Μεταμορφώσεις», οι «Γυναίκες» από το soundtrack της σειράς «Στον Αστερισμό Της Γραβάτας», το «Αγαπάω», αλλά και το ντουέτο με την Αλεξία «Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός».
Πάντα χαρισματικός έδινε την προσωπική του χροιά σε καθετί που έκανε, καθώς εποχή άφησαν και οι διασκευές που έκανε σε ήδη γνωστά τραγούδια τα οποία μέχρι σήμερα θυμόμαστε μόνο με τη δική του φωνή όπως το «Αν Σ’ αρνηθώ Αγάπη Μου» του Κώστα Χατζή και το «Λαός και Κολωνάκι» του Μανώλη Χιώτη.
Στιγμή σταθμός στη θεατρική πορεία του Βλάση Μπονάτσου ήταν η εμφάνιση του στο μιούζικαλ «Εβίτα», όπου στο πλευρό της τότε συντρόφου του, Αλίκης Βουγιουκλάκη, υποδύθηκε τον Τσε Γκεβάρα και ήταν εκείνος που κατάφερε να αποσπάσει μεγαλύτερο χειροκρότημα και από την ίδια την Αλίκη μας.
Στη συνέχεια έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Οι δυο τους υπήρξαν ζευγάρι σχεδόν έξι χρόνια, από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1987.
Ο ίδιος μετά τον χωρισμό του με την Αλίκη συνέχισε την πορεία του στην τηλεόραση και παρουσίασε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως «Με το κλειδί στο χέρι», «Κόντρες», «Βλας Μπακ», «Άλλα Κόλπα», «Με φόρα» και «Πάμε για άλλα».
Ηταν γνωστός για τις φάρσες που έκανε και τις ατάκες του όπως το «φύγε ‘σύ έλα ‘σύ», «φοβερό», «τρομερό», «πάρα πολύ ωραίο», «καλά με συγχωρείς» και τη βραχνή χροιά της φωνής του.
Από το 1991 έως το 1993 πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη σειρά «Οι Απαράδεκτοι». Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είχε επιλέξει συγκεκριμένα τον Μπονάτσο, τον Γιάννη Μπέζο και τον Σπύρο Παπαδόπουλο για την σειρά.
Ο τηλεοπτικός αυτός ρόλος του, έγινε ένας από τους λόγους για να παραμένει διάσημος ο Βλάσης Μπονάτσος, έστω και πολλά χρόνια μετά το θάνατό του. Οι «Απαράδεκτοι», την δεκαετία του ’90, έγιναν η πιο διάσημη τηλεοπτική παρέα και άφησαν εποχή με τις ατάκες τους.
Το 1996 ο Βλάσης Μπονάτσος παντρεύτηκε την μεγάλη κόρη της Ζωής Λάσκαρη, τη Μάρθα Κουτουμάνου και απέκτησαν μία κόρη, τη Ζένια.
Στις 14 Οκτωβρίου του 2004 ο Βλάσης Μπονάτσος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών, μπροστά στα μάτια της μικρής του κόρης Ζένιας. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφείλεται σε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.
«Την έκρηξη που είχε ο πατέρας μου την έχω κι εγώ. Τον θυμάμαι… Θυμάμαι το σφύριγμά του από την ώρα που θα πάρκαρε μέχρι την ώρα που θα έμπαινε στο σπίτι, εγώ τρελαινόμουν και φώναζα «μπαμπά». Μου λείπει πολύ», δήλωσε η κόρη του.
Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο του, το Mega προσέγγισε την Δήμητρα Παπαδοπούλου για ένα επετειακό επεισόδιο και προτάθηκε να «αντικαταστήσουν» τον Βλάσση Μπονάτσο μέσω ολογράμματος, εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά.
«Ακόμα και ένας από τους έξι χαρακτήρες της σειράς να λείπει, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να είναι οι Απαράδεκτοι», δήλωσε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις