Ευάγγελος Γιαμαρέλλος- «Αισιόδοξο» το φάρμακο κατά της Covid-19
Αισιόδοξο και ελπιδοφόρο χαρακτήρισεο ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευάγγελος Γιαμαρέλλος , το το φάρμακο “Ανακίρνα” για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, το οποίο ήδη είναι αδειοδοτημένο στις ευρωπαϊκές χώρες από το 2002 και έχει ζητηθεί να αδειοδοτηθεί και για την πνευμονία Covid-19.
- Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μια μέρα μετά την ομιλία του Πούτιν
- Αστυνομικός της Βουλής: «Πρώτη μου σχέση, δέσμιά του για μια ζωή» – Τι απαντάει η 35χρονη για τις κλήσεις
- Φοβάται μη συλληφθεί λόγω του εντάλματος του ΔΠΔ ο Νετανιάχου - Δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις στο Άουσβιτς
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
«Η ελληνική ιατρική σε συνεργασία με άλλα δύο μεγάλα κράτη της ΕΕ την Ιταλία και την Ολλανδία ξεκίνησαν έρευνα στις αρχές του Απριλίου του 2020 σε 37 κέντρα σε όλη την Ευρώπη, μέσα από ένα πρόγραμμα φάσεως 2 και στη συνέχεια ένα πρόγραμμα φάσεως 3, το οποίο έγινε σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και κατέληξαν σε μία θεραπευτική στρατηγική, η οποία έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από οποιαδήποτε άλλη που έχει δημοσιευτεί για τη θεραπεία της νόσου», ανέφερε ο κ. Γιαμαρέλλος μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ .
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως σε αυτό το πρόγραμμα με τη συνεργασία του ΕΜΑ έλαβαν μέρος 37 κέντρα απ’ όλη την Ευρώπη και 606 ασθενείς. Το 1/3 του πληθυσμού μελέτης πήρε εικονικό φάρμακο και τα 2/3 δραστικό φάρμακο και εκεί βρέθηκε μια ωφέλεια της τάξεως του 64%. Απόδειξη της ποιότητας και της ασφάλειας αυτών, είπε, είναι ότι τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο αξιόπιστο επιστημονικό περιοδικό Νature Μedicine, και πρόκειται για μια πρωτοφανούς μεγέθους επιτυχία για την ελληνική ιατρική, η οποία δεν είχε φτάσει ποτέ σε ένα τέτοιο επίπεδο. Μάλιστα, όπως είπε στις 19 Ιουλίου 2021, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει την αξιολόγηση αυτής της στρατηγικής ώστε να μπει στη θεραπευτική φαρέτρα για ασθενείς με πνευμονία.
Ο καθηγητής ανέφερε ότι τα μέτρα προστασίας: μάσκα, αποστάσεις και εμβολιασμός, δεν αλλάζουν ωστόσο αν κάποιος κολλήσει και εισαχθεί σε νοσοκομείο, πριν ακόμα εκδηλώσει ανησυχητικά σημάδια, πρέπει άμεσα να κάνει μια απλή εξέταση αίματος, η οποία θα εμφανίσει τι θα συμβεί στον οργανισμό του τις επόμενες 14 ημέρες και έτσι αν χρειαστεί να ξεκινήσει τη συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις