Τέσσερα φαγητά του φθινοπώρου που αξίζει να δοκιμάσετε
Εσείς ποιο προτιμάτε;
Το φθινόπωρο είναι εδώ. Τα πρώτα κρύα είναι γεγονός ενώ και οι πρώτες βροχές έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να απολαύσουμε μερικά πιάτα εποχής;
Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες γεμάτες λαχανικά και φρούτα. Οι γεύσεις είναι μοναδικές και θα συνεπάρουν.
Αρνάκι φρικασέ
Για το πιάτο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το αγαπήσαμε από τη μαμά μας και αυτήν την εποχή είναι η πρώτη μας επιλογή. Τα μαρούλια μαζί με φρέσκα κρεμμυδάκια κάνουν σώμα στη σάλτσα, και τα αρωματικά όπως ο άνηθος, ο μάραθος και τα μυρώνια, παντρεύονται με το αρνί και ολοκληρώνονται με το αυγολέμονο.
Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα
Αυτή την εποχή «παίζουν» πολύ τα κυνήγια μανιταριών. Αλλά ακόμη και αν δεν μαζέψετε οι ίδιοι τα μανιτάρια σας, μπορείτε να βρείτε στα μανάβικα εξαιρετικά φρέσκα μανιτάρια για ένα πεντανόστιμο κριθαρότο.
Σούπα γλυκοπατάτας με flatebreads τυριού
Φθινόπωρο έχουμε και φυσικά η σούπα είναι must. Η συγκεκριμένη φτιάχνεται πανεύκολα μέσα σε μια κατσαρόλα. Αρκεί να υπάρχει ένα ραβδομπλέντερ ή ένα κοινό μπλέντερ. Τα flatbreads τυριού; Αξίζουν. Αλλά τρώγεται και με ψωμί απ’ τον φούρνο.
Χοιρινό με κυδώνια, μήλα και κάστανα
Είναι η απόλυτη συνταγή για τη συγκεκριμένη εποχή. Το χοιρινό που μπαίνει στην κατσαρόλα με κυδώνια, μήλα και κάστανα είναι η καλύτερη επιλογή και κάνει άπαντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Πώς θα πάρουν επίδομα θέρμανσης οι ένοικοι πολυκατοικίας – Όλα τα SOS
- Τα ζώδια σήμερα: Πανσέληνο θα λες και θα κλαις
- Έλον Μασκ: Συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, λένε οι New York Times
- Σταύρος Ζαλμάς – Πέμη Ζούνη: Μετά από πολλά χρόνια σε συνεργασία έκπληξη
- Μπαίνουν περιορισμοί στη δόμηση κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων στη Σαντορίνη