Στη χθεσινοβραδινή εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, ο δημοσιογράφος μετέβη στις φυλακές της Τρίπολης, στην οποία – όπως πλέον γνωρίζουμε όλοι – κρατούνται κατηγορούμενοι ως ή καταδικασμένοι βιαστές και άλλοι σεξουαλικοί εγκληματίες.

Ανάμεσα στους προφυλακισμένους βρίσκονται, φυσικά, και οι Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και ο προπονητής που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη και ο οποίος στις αρχές του 2022 πρόκειται να βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου.

Το ρεπορτάζ του Αντώνη Σρόιτερ παρουσίασε μια ήσυχη και «ανθρώπινη» φυλακή, με τους τροφίμους να αισθάνονται «ανακούφιση» που κρατούνται σε θαλάμους αντί κελιών – πράγμα για το οποίο ο δημοσιογράφος δέχτηκε τα πυρά του Twitter.

Επιπλέον, σάλο προκάλεσε και η δήλωση του διοικητή του σωφρονιστικού καταστήματος, ότι οι κρατούμενοι προέρχονται «από ανώτερο κοινωνικό περιβάλλον, είναι οικογενειάρχες και είχαν σημαντικές δουλειές στην κοινωνία».

Σύμφωνα με εργαζόμενους που μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής, γενικώς στη φυλακή επικρατεί ηρεμία και οι μόνοι τσακωμοί αφορούν… τα κανάλια της τηλεόρασης.

Εκτός από το Twitter, η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ προκάλεσε έντονο εκνευρισμό και στο «Πρωινό», με τη Φαίη Σκορδά να δηλώνει ξεκάθαρα τη διαφωνία της με το ρεπορτάζ και τον Γιώργο Λιάγκα να της αντιπαρατίθεται.

Όταν άκουσε τη δήλωση ενός κρατουμένου σε σχέση με την παράσταση του Λιγνάδη, η Φαίη Σκορδά δήλωσε εμφανώς ενοχλημένη:

«Αυτό το κομμάτι ήταν άτοπο… Όταν ακούω κρατούμενο που έχει δικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα, δεν θέλω να τον ακούσω να λέει για τα 200 χρόνια και την Τρίπολη [που ήταν το θέμα της παράστασης]. Θα μπορούσε να μην μπει αυτό το απόσπασμα».

Όμως ο Γιώργος Λιάγκας διαφώνησε τονίζοντας ότι στη συγκεκριμένη φυλακή βρίσκονται αυτή τη στιγμή δυο διάσημοι Έλληνες, ο Λιγνάδης και ο Φιλιππίδης.

«Άρα πας να πάρεις παράπλευρα το αποκλειστικό. Το κάναμε στα μεσημεριανά πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε η Φαίη Σκορδά χωρίς να κρύψει την οργή της για το γεγονός.

Ο Λιάγκας επέμεινε ότι η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ ήταν «δημοσιογραφική επιτυχία» και πως «όλοι ξέρουμε τι κάνουν σε τέτοιους φυλακισμένους».

Πάντως μέλος του πάνελ διαφώνησε μαζί του λέγοντας:

«Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι βιαστές ψυχών και σωμάτων».

Δείτε το χάος που επικράτησε: