Κοροναϊός – Άρχισε η αξιολόγηση του ΕΜΑ για το χάπι της MSD
Εφόσον λάβει άδεια κυκλοφορίας, το molnupiravir θα είναι το πρώτο αντι-ιικό χάπι κατά της Covid-19.
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- Τυχερά μου Χριστούγεννα: Για αυτά τα τρία ζώδια οι γιορτές θα είναι μέλι
Η Merck & Co, γνωστή ως MSD εκτός των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση του molnupiravir, πειραματικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ήπιας έως μέτριας Covid-19.
Εφόσον λάβει άδεια κυκλοφορίας, το molnupiravir θα είναι το πρώτο αντι-ιικό φάρμακο που χορηγείται από το στόμα για την αντιμετώπιση της νόσου στους ενήλικες.
Today, we announced that the European Medicines Agency has initiated a rolling review of our investigational #COVID19 #antiviral treatment. Read more: https://t.co/WMTFD0CGng $MRK pic.twitter.com/sj1likeS4L
— Merck (@Merck) October 25, 2021
Σύμφωνα με δεδομένα που παρουσίασε η εταιρεία, το φάρμακομειώνει κατά περίπου 50% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς με Covid-19 που κινδυνεύουν να επιδεινωθούν.
Δείτε επίσης:
- Χάπι για την πρόληψη της λοίμωξης δοκιμάζει η Pfizer
- Κοροναϊός – Έγκριση για προληπτική θεραπεία ζητά η AstraZeneca στις ΗΠΑ
Λόγω των θετικών αποτελεσμάτων, η Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών διακόπηκε πρόωρα με σύσταση ανεξάρτητων επιθεωρητών, καθώς οι μισοί εθελοντές λάμβαναν placebo αντί το πραγματικό χάπι.
Η MSD εκτιμά ότι η παραγωγή μέχρι τέλος του έτους θα αρκεί για να καλύψει δέκα εκατομμύρια ασθενείς.
Έχει ήδη συνάψει συμβόλαιο με την αμερικανική κυβέρνηση για 1,7 εκατομμύρια φαρμακευτικές αγωγές στην τιμή των 700 δολαρίων ανά ασθενη, ενώ ανάλογες συμφωνίες έχουν συναφθεί και με άλλες χώρες, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Merck.
Η τιμή του φαρμάκου θα καθορίζεται σύμφωνα με το εισοδηματικό επίπεδο κάθε χώρας και η παρασκευή του θα αδειοδοτηθεί σε ινδικές εταιρείες γενόσημων φαρμάκων για την κάλυψη χωρών χαμηλού και μέσου εισοδήματος.
Η μολνουπιβάρη δοκιμάζεται και σε άλλη μελέτη Φάσης ΙΙΙ για την πρόληψη της λοίμωξης σε άτομα που είναι πιθανό να έχουν εκτεθεί στον ιό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις