Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, Ιωνικός και Λαμία, οι οποίες πέρασαν από Ξάνθη και Καλλιθέα και προκρίθηκαν στους 16 του θεσμού.

Στα «Πηγάδια», ο Ιωνικός πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης με 2-1, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26′ με τον Πλατέλλα, με τους Ξανθιώτες να χάνουν και πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα (5′).

Η ομάδα της Νίκαιας πίεσε για την ισοφάριση και έφτασε στο 1-1 στο 68′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Κατάφερε όμως μέσα σε 3 λεπτά να φέρει τούμπα το ματς, με τα γκολ των Ντάλσιο(76′) και Τουράμ(79′). Στα τελευταία λεπτά, η Ξάνθη προσπάθησε να ισοφαρίσει, με καλύτερή της στιγμή ένα σουτ του Κρητικού το οποίο έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Βαφέας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74′ Μπάτζιος), Τζανακάκης (74′ Δεληγιαννίδης), Δόρης (64′ Κρητικός), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Ιμπραΐμι (74′ Διαμαντόπουλος), Τσέλιος (90′ Δημητριάδης Τ.), Μονρόζ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μάναλης (85′ Σάντσες), Ντάλσιο, Βαλεριάνος (62′ Καμπράλ), Πογκοσιάν (46′ Βαφέας), Μύγας, Μπάσα (46′ Άοσμαν), Κιάκος, Κωνσταντινίδης (46′ Γκοτσούλιας), Τουράμ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Λαμία είχε εύκολο μεσημέρι κόντρα στην Ηλιούπολη, επικτρατώντας της τοπικής ομάδας στην Καλλιθέα με 3-0. Ο Τσούκαλης άνοιξε το σκορ στο 13′, με τον ίδιο να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του στο 55′. Στην συνέχεια, η Ηλιούπολη ανέβηκε, κερδίζοντας μάλιστα πέναλτι στο 64′ αλλά ο Σαράνοφ έβγαλε το πέναλτι του Κράσι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μαζουλουξής.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Χαντές): Τσάκαλος, Πολίτης (14’ λ.τρ. Κωστόπουλος), Μπουσάι, Ρέτζο, Τσατσάρης, Μαλάι, Γάγγος, Ταβάρες (60’ Κράσι), Ντινιωτάκης, Ζέλο (60’ Σάμιος), Λάμπη

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (57’ Μπεχαράνο), Γκέντσογλου (87’ Τρούμπουλος), Τιρόνε (57’ Ρόμανιτς), Ελευθεριάδης, Μανουσάκης (57’ Βλαχομήτρος), Τσούκαλος (73’ Μανούσος).