Βέφα Αλεξιάδου – Η θρυλική τηλεμαγείρισσα και οι τραγωδίες της ζωής της
H πιο αγαπημένη Ελληνίδα μαγείρισσα σας προτείνει πεντανόστιμες συνταγές και σας αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας της αυτό το Σάββατο με τα ΝΕΑ
- ΗΠΑ: Κρίσιμο 48ωρο – Ο Τραμπ οδηγεί τη χώρα σε… shutdown
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- Σε 20 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό για βιασμούς - Ένοχοι οι 51 κατηγορούμενοι
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
Η Γενοβέφα (Βέφα) Αλεξιάδου γεννήθηκε το 1933 στο Βόλο. Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν παρακολούθησε σπουδές Υγιεινής των Τροφών, Διακόσμησης και Σύγχρονης Μαγειρικής Τέχνης στην Αμερική. Είναι εκδότρια, συγγραφέας, υπήρξε επιχειρηματίας καταστημάτων και η πρώτη «τηλεμαγείρισσα» στην Ελλάδα.
Ο παππούς της, Γεώργιος Βούλγαρης ή Μακεδόνας γεννήθηκε στο Μούρεσι του Πηλίου το 1880. Πήρε την επωνυμία «Μακεδόνας» γιατί πολέμησε στους Μακεδονικούς Αγώνες (1904 – 1908). Ο πατέρας της Οδυσσέας Βούλγαρης γεννήθηκε στον Κισσό Πηλίου το 1900 και το επάγγελμά του ήταν επιπλοποιός, αλλά παράλληλα ήταν τεχνίτης με μεγάλο ταλέντο και κατασκεύαζε μουσικά όργανα. Η μητέρα της Αγγελική Ιωαννίδου, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1912. Ήρθε στην Ελλάδα με το διωγμό του 1922 σε ηλικία 10 ετών.
Το ταλέντο της στο κέντημα της μηχανής, τη βοήθησε ν’ ανοίξει μια οικοτεχνία στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μετακόμισε με τις κόρες της το 1949. Η μητέρα της Βέφας Αλεξιάδου πέθανε στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 79 ετών από την ασθένεια Parkinson.
H πιο αγαπημένη Ελληνίδα μαγείρισσα σας προτείνει πεντανόστιμες συνταγές και σας αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας της
Το Σάββατο με τα «ΝΕΑ»
Οι καλύτερες συνταγές με κιμά
Μπουρεκάκια, κρεατόπιτα, σουτζουκάκια σμυρνέικα, μουσακάς, ρολό κιμά με αυγά, κεφτεδάκια με ριγκατόνι, λαχανοντολμάδες, πύργοι εντσιλάδας με κιμά, σις κιοφτέ, chili con carne, λαχταριστά burgers
Ενας θησαυρός συνταγών, από τη Βέφα!
Βέφα Αλεξιάδου: Η αγάπη της για την μαγειρική
Η ενασχόλησή της με τη μαγειρική ξεκίνησε με την προτροπή των φίλων και των γνωστών της που γεύονταν τα πιάτα της στα γεύματα που τους ετοίμαζε. Την παρακινούσαν να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων μαγειρικής και εκείνη αποφάσισε να το πράξει, εκδίδοντας το πρώτο της βιβλίο «Πρόσκληση σε Γεύμα».
Μέσα σε 20 χρόνια δημιουργικής δουλειάς έγραψε και εξέδωσε 11 βιβλία μαγειρικής που ξεπέρασαν τα 2.000.000 αντίτυπα.
Τα χτυπήματα της μοίρας
Το πρώτο μεγάλο χτύπημα, η απώλεια που έμοιαζε να μην ξεπερνά ήταν ο θάνατος του συζύγου της το 2006. Οι κόρες της Αγγελική και Αλεξία την ήθελαν κοντά τους, μετά τον θάνατο του πατέρα τους, αλλά η Βέφα προτιμούσε να μένει στη Χαλκιδική.
Το δεύτερο χτύπημα ήρθε το 2014. Η κόρη της Αλεξία πεθαίνει από κρίση άσθματος που της προκάλεσε άλλου είδους επιπλοκή. Η Βέφα συντρίβεται και φωνάζει δυνατά όλα τα παράπονά της. Διέξοδος σε αυτό που βίωσε παρέμειναν οι πιστές της θαυμάστριες που επικοινωνούν καθημερινά μαζί της μέσα από το facebook. Η Βέφα άρχισε ξανά να στέκεται στα πόδια της, με στήριγμα τα δυο εγγόνια της. Παράλληλα στήριζε την μεγαλύτερη κόρη της, την Άντζι, που 3 χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Το τρίτο χτύπημα ήρθε τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου 2015, ημέρα της γιορτής της εγγονής της, Χαράς, η Άντζι άφησε την τελευταία της πνοή, αφού τον τελευταίο καιρό είχε επιδεινωθεί η κατάστασή της.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις