Βόλος – Με ένα μήνυμα της άρπαξαν 1.600 ευρώ – Το κόλπο των επιτήδειων
Δείτε τι συνέβη...
- Δολοφονία σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα - Συνελήφθη ύποπτος
- Σε 20 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό για βιασμούς - Ένοχοι οι 51 κατηγορούμενοι
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με θύμα, αυτή τη φορά 63χρονη Βολιώτισσα, απασχολεί την Εισαγγελία Βόλου. Η παθούσα δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο μήνυμα με το οποίο φαινόταν να την ενημερώνει Τράπεζα ότι απενεργοποιήθηκε η κάρτα της και έπρεπε να βάλει καινούργιους κωδικούς.
Όμως, στο link που επισυναπτόταν, η γυναίκα είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει και έχασε από τη μία στιγμή στην άλλη 1.600 ευρώ.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα taxydromos.gr, η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εντοπιστεί ο υπαίτιος και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Ανάθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να κάνει έρευνα και να διαπιστώσει τα στοιχεία του αποστολέα του μηνύματος. Πρόκειται για μία από τις δεκάδες πλέον μηνύσεις με απάτες που διαπράττονται με τη μέθοδο του phishing και χειρίζεται η Εισαγγελία Βόλου, αφού τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης έχουν πολλαπλασιαστεί εν μέσω πανδημίας.
Δυστυχώς, οι επιτήδειοι καταφέρνουν να αποστέλλουν μηνύματα έχοντας υποκλέψει ακόμη και τα σήματα Τραπεζών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση στους παραλήπτες ότι το περιεχόμενό των μηνυμάτων τους είναι ασφαλές.
Τι είναι το phishing
Το phishing πραγματοποιείται συνήθως με την αποστολή μαζικών μηνυμάτων spam e-mails, τα οποία υποτίθεται ότι αποστέλλονται από κάποια υπαρκτή και νόμιμη εταιρεία σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει τον παραλήπτη και να του αποσπάσει απόρρητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.
Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ καχύποπτοι, όταν τους ζητούν μέσω μηνυμάτων προσωπικές πληροφορίες και να μη συμπληρώνουν φόρμες, όταν τους αποστέλλονται από άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων. Οι εγκέφαλοι της απάτης χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για αξιόποινες πράξεις.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις