Τένις – Κινέζα αθλήτρια κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Η υπόθεση με την ανάρτηση της τενίστριας αποτέλεσε ένα ακόμη παράδειγμα της λογοκρισίας στο διαδίκτυο στην Κίνα
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
- Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο ελβετικού ομίλου στο Κεντάκι
- Κυκλοφορούσε με Porche και λήστευε κοσμηματοπωλεία - Κρύφτηκε στο φρεάτιο ασανσέρ για να μην συλληφθεί
- Στον πάτο της ΕΕ τα ελληνόπουλα στην ψηφιακή κατάρτιση
Η κορυφαία κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από τον κατά 40 χρόνια μεγαλύτερό της τέως αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας, Ζανγκ Γκαολί, ωστόσο η καταγγελία της εξαφανίστηκε ως διά μαγείας από το κινεζικό Ίντερνετ.
Η Πενγκ, η οποία έχει βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό γυναικών, ενώ έχει κατακτήσει στο διπλό τον τίτλο στο Γουίμπλεντον και το Ρολάν Γκαρός, ανάρτησε τον λογαριασμό της στο κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo ανοικτή επιστολή-καταγγελία για τον Ζανγκ, σύμφωνα με την οποία το πρώην μέλος της σημαντικότερης πολιτικής επιτροπής στη χώρα την πίεσε με διάφορους τρόπους για σεξ μαζί του, ενώ ακολούθως είχαν πολυετή σχέση.
Εξαφανίστηκε η καταγγελία
Όπως αναφέρει το CNN, μισή ώρα μετά την ανάρτηση, αυτή εξαφανίστηκε. Ωστόσο η εικόνα της είχε πλέον αποτυπωθεί σε screenshot άλλων χρηστών που κυκλοφόρησαν ευρύτατα στα κινεζικά δίκτυα.
Στην ανάρτησή της, η 35χρονη ανέφερε ότι, αν και δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδείξεις των καταγγελιών της, θέλει να μάθει γιατί ο 75χρονος σήμερα Ζανγκ την ταλαιπώρησε τόσο για περισσότερο από 10 χρόνια.
«Γιατί συνέχεια ξαναγύριζες, με έπαιρνες σπίτι σου και με υποχρέωνες να κάνω σεξ μαζί σου» ρωτά, απευθυνόμενη στον πρώην ανώτερο κινέζο αξιωματούχο.
Όπως λέει: «Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο αηδιασμένη ήμουν και πόσες φορές διερωτήθηκα αν είμαι ακόμη άνθρωπος. Αισθανόμουν σαν πτώμα που περπατούσε. Κάθε μέρα υποκρινόμουν. Ποιος ήταν ο πραγματικός μου εαυτός;».
Η υπόθεση με την ανάρτηση της τενίστριας αποτέλεσε ένα ακόμη παράδειγμα της λογοκρισίας στο διαδίκτυο στην Κίνα. Μετά το περιστατικό, οι αναζητήσεις για το όνομά της, ή ακόμη και τη λέξη τένις, φαινόταν να έχουν μπλοκαριστεί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις