Οι μαθητές του Λυκείου Ζεφυρίου κατά του σχολικού εκφοβισμού
Οι μαθητές του Λυκείου Ζεφυρίου δημιούργησαν ένα εκπληκτικό βίντεο, ώστε να αναδείξουν το πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία και με αυτό το τρόπο να δώσουν το δικό τους μήνυμα
Η ευαισθητοποίηση των μαθητών του Δήμου Φυλής σε θέματα σχολικού εκφοβισμού είναι δεδομένη. Οι μαθητές του Λυκείου Ζεφυρίου δημιούργησαν ένα εκπληκτικό βίντεο, ώστε να αναδείξουν το πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία και με αυτό το τρόπο να δώσουν το δικό τους μήνυμα.
Στα πλαίσια της χρηματοδότησης του προγράμματος Walk the Global Walk έφτιαξαν ένα βίντεο που πραγματικά μας συγκινεί όλους. Πρωταγωνιστές στο βίντεο τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Αποστόλη Ηλιόπουλου και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. Να σημειωθεί πως θα δημιουργηθεί και πιο μεγάλη έκδοση του συγκεκριμένου βίντεο στο άμεσο μέλλον.
Η διευθύντρια του ΓΕΛ Ζεφυρίου Αρμενάκα Βασιλική ευχαριστεί την Κα Γάγκου Ιουλία και την Κα Αθανασοπούλου Άννα που ανέλαβαν το πρόγραμμα καθώς και τον Κο Μιτσιλέγγα Ζαρίφη που συμμετείχε στο βίντεο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μαθητές του ΓΕΛ Ζεφυρίου οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία του.
Το Μπούλινγκ, όπως κάθε είδους κακοποίηση, τρέφεται από τη σιωπή και μεγαλώνει όσο κανένας δεν μιλά γι’ αυτό. Για αυτό και οι μαθητές του Λυκείου Ζεφυρίου επέλεξαν να πρωταγωνιστήσουν οι ίδιοι σε αυτό το βίντεο. Ο σχολικός εκφοβισμός – ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας – αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών, με στόχο να προκληθεί φόβος, πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).
Οι συνέπειες της βίας και του εκφοβισμού μπορεί να είναι ιδιαίτερα αρνητικές στη διαδικασία της μάθησης και στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και ωρίμανση των μαθητών. Σε έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για τον σχολικό εκφοβισμό τα δεδομένα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Οι συμμετέχοντες ήταν 3.682 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 31.602 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
– To 65% των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν υπάρξει μάρτυρες σχολικού εκφοβισμού σε βάρος συμμαθητή τους.
– Το 29% των μαθητών έχει ασκήσει βία σε βάρος συμμαθητή τους σε ήπια – μέτρια συχνότητα.
– Το 10% των μαθητών έχουν υπάρξει θύματα ενδοσχολικής βίας από τους συμμαθητές τους ή από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων.
1/3 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού από τους συμμαθητές του και το ποσοστό των συνολικών μαθητών που έχουν υπάρξει μάρτυρες σε γεγονός σχολικού εκφοβισμού σε βάρος συμμαθητή τους, μας κατατάσσει στην τέταρτη θέση ανάμεσα στις 41 χώρες παγκοσμίως σε φαινόμενο ενδοσχολικής βίας.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη