Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-93: Θρύλος – όνειρο και στο Περιστέρι

Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-93: Θρύλος – όνειρο και στο Περιστέρι

Φαντασμαγορικός, αδυσώπητος, ασταμάτητος. Ο Ολυμπιακός έδωσε άλλη μια «παράσταση» στη Basket League, διέλυσε με 93-67 το Περιστέρι και διατήρησε το αήττητο μετά από έξι αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός δεν σταματά να εντυπωσιάζει με όσα κάνει στη φετινή Basket League. Για άλλη μια φορά έδειξε πως βρίσκεται πολλά σκαλιά πάνω από τους αντιπάλους του, κάνοντας «πλάκα» στο Περιστέρι, το οποίο διέλυσε με 93-67 για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Άλλη μια ερυθρόλευκη «παράσταση» εντός των συνόρων, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να προσφέρουν σκορ και θέαμα σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα.

Μια εμφάνιση που ήρθε μόλις 48 ώρες μετά τον θρίαμβο επί της Μονακό (86-65) για την EuroLeague και με τον Μουσταφά Φαλ εκτός λόγω προβλήματος. Έτσι, ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητο κάνοντας το 5Χ5, με τον «αβοήθητο» Περιστέρι να πέφτει στο 2-3.

Το παιχνίδι τελείωσε πριν καν ξεκινήσει, με τους ερυθρόλευκους να μπαίνουν με την απαραίτητη συγκέντρωση στο παρκέ και χωρίς να το καταλάβουν οι γηπεδούχοι βρίσκονταν πίσω με 18 πόντους (10-28). Ελπίδα επιστροφής απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να υπάρξει, με τη διαφορά να φτάνει στους 30 (60-90), λίγο πριν το τέλος του ματς.

Δεν υπήρχε παίκτης που να υστέρησε από τους νικητές, οι οποίοι τελείωσαν τον αγώνα με 23 ασίστ για 7 λάθη, σουτάροντας με 51% στο δίποντο (22/43) και 45% στο τρίποντο (14/31). Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 17 πόντους, τελειώνοντας μάλιστα με double double καθώς «κατέβασε» και 10 ριμπάουντ, ενώ Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκης είχαν από 13, βάζοντας από τρία τρίποντα ο καθένας.

Για το Περιστέρι, ξεχώρισαν οι Μπράουν με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ και Μωραΐτης με 13 πόντους και 4/7 τρίποντα.

Ο αγώνας

Η απουσία του Φαλ, έφερε τον Μάρτιν στην αρχική πεντάδα του Μπαρτζώκα, με τον Αμερικανό σέντερ να εκμεταλλεύεται στο ξεκίνημα του αγώνα την ευκαιρία και να πετυχαίνει έξι γρήγορους πόντους με 3/3 σουτ.

Ο Ολυμπιακός πάτησε κατευθείαν το πόδι στο γκάζι και με «όπλο» την άμυνα και τα επιθετικά ριμπάουντ (4 σε 5΄) προηγήθηκε στο 7΄ με 4-15. Το Περιστέρι εγκλωβίστηκε στην επίθεσή του, σουτάροντας με 2/9 εντός παιδιάς στην αρχή του αγώνα.

Ο Γουόκαπ χρεώθηκε με δύο φάουλ στο 4΄, κάτι που ανάγκασε τον Σλούκα να εισέλθει πιο νωρίς από το συνηθισμένο στο παρκέ, ωστόσο με τον Έλληνα γκαρντ να καθοδηγεί από τον άσσο, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τη διαφορά στους 18 πόντους (10-28) με λέι απ του Ντόρσεϊ στον αιφνιδιασμό, ενώ το τρίποντο του Σαλούστρου διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (13-28).

Οι γηπεδούχοι σούταραν με 5/16 εντός παιδιάς, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 7 ασίστ και κανένα λάθος.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με το Περιστέρι να σκοράρει για πέντε λεπτά μόνο με βολές, πριν το καλάθι του Πετεγουέι, που έκανε το σκορ 18-39. Η μεγάλη διαφορά υπέρ της ομάδας του, έδωσε την ευκαιρία στον Μπαρτζώκα να χρησιμοποιήσει από νωρίς τους Χρηστίδη και Λούντζη, ξεκουράζοντας ταυτόχρονα τους βασικούς του παίκτες.

Αυτό βέβαια είχε συνέπειες στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο οποίος κατέβασε ρυθμό, επιτρέποντας στο Περιστέρι να τρέξει ένα σερί 8-0, μειώνοντας στους 15 (26-41), με τον Λαρεντζάκη να ευστοχεί από μακριά και να κάνει το 26-44, σκορ που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Sports in

Το κλειδί για τον τελικό

Η πρόκριση δεν θα κριθεί από την κόντρα Αντετοκούνμπο-Ντόντσιτς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024