Derby della Madonnina! Με τα όλα του! Γκολ, αυτογκόλ, πέναλτι, δοκάρια, τα πάντα… όλα! Ωστόσο δεν είχε νικητή. Σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο «Σαν Σίρο», Μίλαν και Ίντερ έμειναν στο 1-1 με τους «ροσονέρι» να χάνουν την ευκαιρία να ανέβουν μόνοι τους στην κορυφή και τους «νερατζούρι» να χάνουν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά τους από τις πρώτες της βαθμολογίας…

Τρομερός ο ρυθμός στο ντέρμπι, προηγήθηκε η Ίντερ με τον Τσαλχάνογλου, ισοφάρισε η Μίλαν με το αυτογκόλ του Ντε Φράι, έχασε πέναλτι ο Λαουτάρο. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την γκέλα της Νάπολι η ομάδα του Στέφανο Πιόλι.

Στην πρώτη επίσκεψη της στην περιοχή του Ταταρουσάνου, η Ίντερ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Ο Κεσί έπαιξε με τη… φωτιά και το πλήρωσε, καθώς ο Τσαλχάνογλου κατάφερε να του «κλέψει» την μπάλα και να τον αναγκάσει να τον ανατρέψει μέσα στην περιοχή.

Ο Τούρκος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε στο 11ο λεπτό, σημειώνοντας το 1-0! Μάλιστα, πανηγύρισε κανονικά κόντρα στην πρώην του ομάδα, κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με τα αυτιά στους «ροσονέρι» φιλάθλους!

Άμεση ωστόσο ήταν η απάντηση της Μίλαν που δεν άργησε να ισοφαρίσει. Ο Τόναλι έκανε την εκτέλεση του φάουλ από τα αριστερά και ο Ντε Φράι την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του με το κεφάλι, γράφοντας το 1-1 στο 17ο λεπτό του ντέρμπι.

Οι «νερατζούρι» όμως έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, χάρη σε ακόμα ένα λάθος της Μίλαν. Ο Τουρέ έκανε «άτσαλο» μαρκάρισμα στον Νταρμιάν μέσα στην περιοχή, δίνοντας έτσι στην Ίντερ την ευκαιρία να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ από τα έντεκα βήματα.

Ο Λαουτάρο ωστόσο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τα… χνάρια του Τσαλχάνογλου και είδε τον Ταταρουσάνου να πραγματοποιεί μία εκπληκτική επέμβαση, κρατώντας έτσι το 1-1 στο 25ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, λίγο πριν από την ανάπαυλα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Αρχικά, ο Μπαστόνι πέρασε τους πάντες από τα αριστερά, έβγαλε μέσα στην περιοχή στον Μπαρέλα ο οποίος είδε τον Τουρέ να τον σταματά πάνω στη γραμμή, ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά του Λαουτάρο να μην σκοράρει, με τον Αργεντινό να χάνει τεράστια ευκαιρία από κοντά.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσαλχάνογλου ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, αγγίζοντας μάλιστα το δεύτερο γκολ! Ο Πέρισιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τούρκος σούταρε με τη μία, ωστόσο το τελείωμα του κατέληξε δίπλα από την εστία του Ταταρουσάνου.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με τον πρώτο. Η Ίντερ πάντως είχε την πρωτοβουλία και έμοιαζε να έψαχνε τη νίκη και το «τρίποντο» περισσότερο από τη Μίλαν. Μάλιστα, έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Βιντάλ είδε στο 71ο λεπτό τον Καλούλου να του σταματάει το πλασέ πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή!

Η Μίλαν είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Ιμπραϊμοβιτς και τον Σαλαμάκερς στο τέλος του παιχνιδιού, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κίερ, Τόμορι, Μπάλο Τουρέ (46’ Καλουλού), Κεσί, Τονάλι (71’ Μπενασέρ), Κρούνιτς (84’ Μπακαγιόκο), Μπραΐμ Ντίαθ (59’ Σαλεμάκερς), Λεάο (59’ Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς  

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Μπαζτόνι (84’ Ντιμάρκο), Νταρμιάν (76’ Ντάμφρις), Μπαρέλα (68’ Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Τσαλχάνογλου, Ντζέκο (76’ Κορέα), Λαουτάρο Μαρτίνες (84’ Αλέξις Σάντσες).