ΕΠΟ rules – Η Κοξένογλου με MBA, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, 20 χρόνια προϋπηρεσία στον… πάγκο, η Ψαροπούλου που έπιασε η τσιμπίδα της Deloitte υπερδιευθύντρια
Η ΕΠΟ αντί να ζητήσει τα χρήματα πίσω ή να δώσει εντολή συμψηφισμού της οφειλής εδώ και τόσα χρόνια….. επιβραβεύει την κα Ψαροπούλου για αυτή την συμπεριφορά της και την προάγει σε υπέρ – διευθύντρια
Μεγάλη αναστάτωση στην ΕΠΟ από τα εξώδικα του Γιώργου Δημητρίου και της Ντέπυς Κοξένογλου προς τον εκτελεστικό Γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση και τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου.
Διότι τα δύο –πρώην- Διευθυντικά Στελέχη δεν καταγγέλλουν μόνο την υποβάθμιση τους για λόγους αντεκδίκησης, αλλά μιλούν ξεκάθαρα για μια ακόμη παραβίαση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας. Μια παρανομία που επί της ουσίας αφήνει ξανά έκθετο τον σκληρό πυρήνα της «εξυγίανσης».
Εκείνους που διοικούν την ΕΠΟ με τρόπο που τους έχει φέρει (για την υπόθεση των παράνομων αδειοδοτήσεων) στην πόρτα της Επιτροπής Δεοντολογίας και τους απειλεί ξεκάθαρα με έκπτωση από τα αξιώματα τους.
Μοιάζει με σκάνδαλο ο τρόπος δημιουργίας του νέου οργανογράμματος. Μια ιστορία που η διοίκηση της ΕΠΟ θέλησε να την περάσει κάτω από το radar, και που θα το κατάφερνε αν δεν ήταν ο Τάκης Αγραφιώτης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έχει φέρει αυτό το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.
Θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι «εξηγήσεις» που προφανώς και θα δοθούν. Για τα κριτήρια με τα οποία «επανασχεδιάστηκε» ο τρόπος λειτουργίας της ΕΠΟ. Διότι για παράδειγμα τα δύο αυτά στελέχη που κάνουν την καταγγελία δεν είναι τυχαία. Έχουν εικοσαετή εμπειρία, σπουδαία βιογραφικά (μεταπτυχιακές σπουδές, MBA, ξένες γλώσσες κλπ).
Για να καταλάβετε κανείς η κα. Κοξένογλου έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στην Αγγλική Γλώσσα (Σεπτέμβριος 2021 Πανεπιστήμιο Λευκωσιας). Πτυχίο – Business Management- (Μάιος 2002 – Πανεπιστήμιο la Verne Αμερικής). Sports Management – (UEFA 2012). Leadership in Football (UEFA 2017). Επίσης, μιλάει 4 γλώσσες: Αγγλικά , Γαλλικά , Ιταλικά και Ισπανικά.
Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρει η Ντέπυ Κοξένογλου στο εξώδικο της. «Όπως πολύ καλά γνωρίζετε προσλήφθηκα στην Ε.Π.Ο το έτος 1999 δυνάμει σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης. Κατά την εικοσαετή και πλέον απασχόλησή μου στην Ε.Π.Ο εκτελούσα τα καθήκοντα που κατά καιρούς μου ανατέθηκαν με απόλυτο επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και επιμέλεια και η Ε.Π.Ο. αναγνωρίζοντας την ευδόκιμη επαγγελματική μου απόδοση και την εμπειρία μου, αλλά και τις ικανότητές μου, μου ανέθετε από το έτος 2011 και μετά διευθυντικά καθήκοντα, λαμβάνοντας υπόψιν την εργατικότητά μου και τις ικανότητές μου, αλλά και την προσπάθεια διαρκούς επιμόρφωσής μου μέσω συνεχούς κατάρτισης και σπουδών ανώτατης και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.
Έτσι, έχοντας χαράξει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε θέσεις αυξημένης ευθύνης της Ε.Π.Ο. εργάστηκα στην Ε.Π.Ο. επί μακρόν κι επιτυχώς από Διευθυντικές θέσεις υψηλών απαιτήσεων, όπως από το έτος 2011 από τη θέση της Προϊσταμένης Διεθνών Σχέσεων, από το έτος 2015 από τη θέση της Διευθύντριας του Τμήματος Διεύθυνσης Διαιτησίας και Διεθνών Σχέσεων, έχοντας υπό την επίβλεψή μου μία ομάδα πέντε (5) ατόμων, με συνεχή επικοινωνία, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου, με το εξωτερικό, με FIFA και UEFA – Συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου με έδρα την Ελβετία -, υπεύθυνες για την οργάνωση και διεύθυνση του αθλήματος παγκοσμίως, και κατείχα τη θέση της υπεύθυνης για τη διοργάνωση των αγώνων «Champions League & Europa League» στην Ελλάδα.
Από το έτος 2017 απασχολήθηκα ως Διευθύντρια της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και στη συνέχεια ορίστηκα ως Διευθύντρια των προγραμμάτων-Projects από την FIFA και την UEFA. Επιπλέον διατέλεσα κατά καιρούς μέλος Επιτροπών της Ε.Π.Ο και της UEFA, όπως όλως ενδεικτικώς μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ε.Π.Ο, της Οργανωτικής Επιτροπής Σταδίων UEFA κ.λ.π. Από το έτος 2017 είμαι UEFA Match Delegate, όπου ορίζομαι από την UEFA σε διεθνείς διοργανώσεις και αγώνες ποδοσφαίρου. Επίσης, διετέλεσα Διευθύντρια Κριτών Ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα κατόπιν εισήγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου FIFA.
Παρ’ όλα αυτά και άνευ οιασδήποτε προγενέστερης ενημέρωσής μου, με την ως άνω παράνομη «Εγκύκλιο» του Εκτελεστικού Γραμματέα, ο οποίος λειτούργησε καταχρηστικά, παράνομα και αντισυμβατικά, μετακινήθηκα από την θέση της Διευθύντριας σε προγράμματα (projects) από την FIFA και την UEFA, υποβιβαζόμενη ηθικά, επαγγελματικά και οικονομικά μετά από 10 έτη εργασίας σε θέσεις ευθύνης και διεύθυνσης στην Ε.Π.Ο., σε απλή υπάλληλο και δη στο Τμήμα «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Κοινωνικών Δράσεων & Εθελοντισμού», χωρίς περιγραφή των καθηκόντων της θέσης εργασίας μου, υπαγόμενο στη «Διεύθυνση Εμπορικών Δικαιωμάτων και Χορηγιών», ενώ ως Διευθύντρια στη Διεύθυνση αυτή τοποθετήσατε υπάλληλο που προσλήφθηκε με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και έχει εργαστεί στην Ε.Π.Ο μόλις λίγους μήνες και έχει προσληφθεί επί διοικήσεως σας».
Την ίδια στιγμή; Το νέο οργανόγραμμα μετατρέπει σε υπερδιευθύντρια της ΕΠΟ την Μυρσίνη Ψαροπούλου., εκ των βασικών «εξυγιαντικών πυλώνων» της πρώτης περιόδου «εξυγίανσης», με φημολογούμενες σχέσεις alter ego με τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, «τον εν τοις πράγμασι παράγοντα της ΑΕΚ που αθωώθηκε από τη Δεοντολογία επειδή ήταν μέλος του σωματείου Α.Ο. Κρανέας», αλλά τιμωρήθηκε από την πειθαρχική Επιτροπή της Super League 1 ως «παράγοντας της ΠΑΕ ΑΕΚ».
Διευθύντρια προσωπικού, άρα εξ ορισμού υπεύθυνη να διασφαλίσει τους «όρους στέγασης της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Ομάδων» που η UEFA απαιτούσε, ώστε να απονείμει στην ΕΠΟ το απαραίτητο ISO, η κυρία Ψαροπούλου κώφευσε συστηματικά να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του Κανονισμού Αδειοδότησης.
Τρία χρόνια λέγεται ότι δεν απάντησε, καν, στις επίμονες ερωτήσεις και στα σχετικά αιτήματα του (άλλου καταγγέλλοντα) Γιώργου Δημητρίου «για ένα χώρο γραφείων κλειστό, όπως ο κανονισμός Αδειοδότησης επιβάλλει», προετοιμάζοντας με επιμέλεια αυτό που από τη Δευτέρα 01.11.2021 είναι πραγματικότητα: την υποβάθμιση μιας ανεξάρτητης Διεύθυνσης σε Τμήμα, με επικεφαλής νομικό, και την καρατόμηση του τέως (πλέον) Διευθυντή της και με δικαιολογία ότι «έχασε η ΕΠΟ το ISO, επειδή η αδειοδότηση δεν στεγάζεται σε κλειστού τύπου γραφεία».
Και να μην μόνο αυτό; Είναι και εκείνη η έκθεση της Deloitte που υποστηρίζει ότι από το 2014 η συγκεκριμένη οφείλει στην ΕΠΟ το ποσό των 12.835€. Και η κα Ψαροπούλου δεν τα έχει επιστρέψει ποτέ και δεν υπάρχουν και αρχεία για την οφειλή της αυτή. Και τι έκανε για αυτό η ΕΠΟ; Αντί να ζητήσει τα χρήματα πίσω ή να δώσει εντολή συμψηφισμού της οφειλής εδώ και τόσα χρόνια….. επιβραβεύει την κα Ψαροπούλου για αυτή την συμπεριφορά της και την προάγει σε υπέρ – διευθύντρια.
- H Apple στο στόχαστρο για παραπλανητική «είδηση» που επινόησε η ΑΙ
- Νέα αναβολή για τη δίκη των Σπαρτιατών – Τι συνέβη
- Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο… Σπανούλης: Γιατί ο Λεσόρ άλλαξε τα δεδομένα στη Euroleague (pics)
- Χατζηδάκης για προϋπολογισμό 2025: «Δεν δίνουμε παραπάνω από αυτά που αντέχουμε»
- O Έντι Ρέντμεϊν θα πρωταγωνιστήσει στην στη 2η σεζόν του «The Day of the Jackal»
- Γιαμάλ: «Η Μπάρτσα μπορεί να κατακτήσει τα πάντα και αυτή είναι η πρόθεσή μου»