Ένα από τα πιο ιδιαίτερα φιλικά της ιστορίας του, έδωσε σαν σήμερα πριν από 27 ολόκληρα χρόνια ο Ολυμπιακός. Ήταν 12 Νοεμβρίου 1994, όταν ο Ολυμπιακός συμμετείχε σε ένα από τα πιο «δυνατά» φιλικά.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Βελιγράδι και έγινε ο πρώτος ξένος σύλλογος που αντιμετώπισε ο Ερυθρός Αστέρας μετά τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί λόγω των τότε πολιτικών εξελίξεων. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν το μεγαλείο τους, πηγαίνοντας στη Σερβία ουσιαστικά εν καιρώ πολέμου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό που έλεγε «Τα σπορ ενώνουν τους ανθρώπους. Ειρήνη στα Βαλκάνια», ενώ παρακολουθούσαν από τις κερκίδες 40.000 άνθρωποι. Πέρα από το σπουδαίο μήνυμα ειρήνης, ο Ολυμπιακός βοήθησε και ουσιαστικά τον σέρβικο λαό. Η τότε διοίκηση επισκέφτηκε τραυματίες του πολέμου, μοίρασε συμβολικά δώρα και τις επόμενες μέρες εστάλη ιατροφαρμακευτική βοήθεια από την Αθήνα στο Βελιγράδι.

Για την ιστορία και μόνο, ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε 4-1. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 11′ με τον Τσαλουχίδη για ν’ ακολουθήσουν γκολ από τους Πέροβιτς (24′, 65′), Πέτκοβιτς (28′) και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς (50′).

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους: Τοχούρογλου, Χαντζίδη (75′ Τρούπκο), Μπαλμπόα (67′ Παχατουρίδη), Καραταΐδη, Καλαντζή, Τσαλουχίδη, Αμανατίδη, Αλεξανδρή, Μαρινάκη (75′ Καραπιάλη), Εστάι (46′ Γκώνια), Ίβιτς.