Ζούμε την απόλυτη παράνοια. Αυτή η χώρα πρωτοτυπεί στην… ανοησία και δείχνει να μην έχει σωσμό και… σασμό.

Δεν μας έφταναν οι ψεκασμένοι του κοροναϊού που ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι είναι μια απλή γρίπη που θα περάσει με εντριβή.

Μας περίσσευαν οι φαντασιόπληκτοι των μασκών που έλεγαν ότι θέλουν να μας κάνουν ζώα, ότι στις μάσκες υπάρχουν τσιπάκια ή ότι η παγκόσμια τάξη πραγμάτων θέλει «ομοιόμορφους» ανθρώπους.

Πάθαμε την πλάκα μας με τους συνωμοσιολόγους των εμβολίων. Και τι δεν έχουμε ακούσει: Ότι θα αλλάξει το DNA μας, ότι ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να μας ελέγξει με τσιπ που μας φυτεύουν.

Ότι είναι «μπόλι» και «φαρμάκι» για να εξοντωθούν εκατομμύρια άνθρωποι.

Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας. Ψεκασμένους να πατάνε τις μάσκες, να βάζουν νερό αντί για φάρμακο, να κυκλοφορούν γυμνοί κρατώντας σημαίες, εικόνες και σταυρούς. Και να αρνούνται να εμβολιαστούν για κάποιο «θολό» λόγο που ποτέ δεν μπορούν να εξηγήσουν.

Και να λοιπόν στην Ελλάδα της πρωτοτυπίας έχουμε και τους… αρνητές απογραφής.

Υπάρχουν κι αυτοί, και δεν είναι λίγοι. Οσο για τους λόγους που δεν θέλουν τους απογραφείς στα σπίτια τους; Αν ο Ιονέσκο ζούσε στην Ελλάδα θα έγραψε πολλές θεατρικές παραστάσεις για τον παραλογισμό.

Ο ένας δεν θέλει να μπει κανείς σπίτι του γιατί φοβάται ότι τον καταγράφουν (απογράφουν) ώστε να τον βάλουν σε μια παγκόσμια λίστα μελλοντικών θυμάτων.

Ο άλλος λέει ότι δεν επέτρεψε στους απογραφείς να μπουν σπίτι του γιατί έχουν κάποιο μυστικό σχέδιο. Κι αυτό είναι ότι καταγράφουν τα άτομα που διαμένουν εκεί και θα ξέρουν ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι. Ετσι, θα τους επισκεφθούν γιατροί μαζί με αστυνομικούς και θα τους εμβολιάσουν υποχρεωτικά.

Άλλος λέει ότι για να είναι υποχρεωτική η απογραφή σημαίνει πως κάτι κρύβει. Και άλλος επίσης τονίζει ότι αφού την απογραφή την κάνει ο «Κούλης», σίγουρα έχει κάποιο βρόμικο σχέδιο.

Οι αρνητές της απογραφής λοιπόν, που πιθανότατα θέλουν κι αυτοί να μας «μπολιάσουν», να αλλοιώσουν το DNA μας. 30.000 νέοι βρίσκονται στους δρόμους αυτές τις ημέρες, ηλεκτρονικά έχει στηθεί ένα καλό σύστημα απογραφής, αλλά οι αρνητές… αρνητές.

Πρόκειται περί ψυχοπαθολογικής αστάθειας όσων αρνούνται τα πάντα.

Είναι αυτοί που θα έλεγαν «όχι» για οτιδήποτε «επιβάλλει» το κράτος. Είναι αυτοί που λένε στην καθημερινότητά τους: «Εμένα θα μου πεις ρε. Εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις».

Είναι οι «επαγγελματίες» γιατροί, οι επιδημιολόγοι του διαδικτύου, ενίοτε οι σεισμολόγοι, οι καθηγητές, οι εγκληματολόγοι και πάει λέγοντας.

Λες και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν και με τι να ασχοληθούν. Αγονται και φέρονται από απίθανες θεωρίες συνωμοσίας που διαβάζουν… κάπου. Ή που τους το έχει πει ο κουμπάρος, ο μπατζανάκης, ο γαμπρός.

«Εμαθα ότι… Μου είπε αυτός που έχει ένα γνωστό. Ο κολλητός της κολλητής που έχει ένα γιατρό στο νοσοκομείο και ξέρει…»

Και η ζωή συνεχίζεται. Ο ορθολογισμός υποχωρεί μπροστά στους ξερόλες του facebook.

Ο ανορθολογισμός, η ανοησία, η αμετροέπεια, οι αντιεπιστημονικές θεωρίες, οι αρνητές, οι ψεκασμένοι, οι… τελειωμένοι βρίσκουν βήμα και δημόσιο λόγο.

Και το φαινόμενο είναι διαχρονικό. Πριν από μερικά χρόνια, το 2013 συγκεκριμένο, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, δημοσκόπηση έδειχνε ότι το 33% των πολιτών πίστευαν ότι μας… ψεκάζουν. Και νεοδημοκράτες, και Συριζαίοι, και ακροδεξιοί ήταν μεταξύ των ανθρώπων αυτών που έδωσαν και την ονομασία στο φαινόμενο. «Ψεκασμένοι».

Το 2017, το 32,4% πίστευε στους αεροψεκασμούς σε πολίτες. Μάλιστα τότε, πριν «χτυπήσει» ο κοροναϊός, ένας στους 5 Ελληνες (23,4%) πίστευε ότι τα εμβόλια γενικά προκαλούν αυτισμό.

Ακόμη, 3 στους 10 ήταν σίγουροι ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά το κρύβουν ενώ ένα 2,5% πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη.

Δεν είναι καθόλου αστείο, ούτε σπάνιο. Ζουν ανάμεσά μας.

Είναι θρησκόληπτοι χριστιανοταλιμπάν που δεν πιστεύουν σε καμιά επιστήμη.

Είναι οι ίδιοι που τρέχουν φορώντας χλαμύδες και περικεφαλαίες ουρλιάζοντας για τον περιούσιο λαό και για τους Ελληνες που κάποιοι (αορίστως) θέλουν να τους εξαφανίσουν.

Είναι αυτοί που δεν πιστεύουν σε τίποτε γιατί απλά τα ξέρουν όλα. Είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας που δεν είναι φοβισμένοι, αλλά «διαβασμένοι» από πηγές που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Κι αν θα ήθελε κάποιος να απαντήσει «μα γιατί δεν έχουν κανέναν ειρμό. Γιατί πιστεύουν σε απίστευτα πράγματα. Γιατί χάνονται σε λαβύρινθους του μυαλού τους», απάντηση δεν θα είχε.

Είναι τελικά άνθρωποι που μέσα από την ένταξή τους σε μια «κοινωνία» αρνητών, απλά αυτοεπιβεβαιώνονται. Βιώνουν μια εσωτερική αλήθεια που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Όμως, γι’ αυτούς είναι η απόλυτη αλήθεια και σχεδόν ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Ετσι συμβαίνει και σήμερα. Οι αρνητές της απογραφής, που γίνεται κάθε 10 χρόνια, είναι απλά εκτός πραγματικότητας, Και θα συνεχίσουν να είναι, δύσκολα μπορείς να τους αλλάξεις τη γνώμη.

Το πρόβλημα είναι όταν θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων. Για τις δικές τους είναι υπόλογοι οι ίδιοι.